«Η μοναδική χάρη που ζήτησε ο Νίκος, ήταν το γήπεδο του Παναθηναϊκού» (pics, vid)

«Η μοναδική χάρη που ζήτησε ο Νίκος, ήταν το γήπεδο του Παναθηναϊκού» (pics, vid)

bet365

Η Μαρία Λαθούρη, υποψήφια βουλευτής στην Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, μιλάει στο G-Weekend Journal για το «επόμενο βήμα» στη ζωή και στην καριέρα της μετά την υποψηφιότητά της στις Δημοτικές Εκλογές, αποκαλύπτει τα σχέδια και τα όνειρά της για την Ελλάδα, ενώ στέκεται στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και αποκαλύπτει τη... χάρη που της ζήτησε ο σύντροφός της και διεθνής γκαρντ των «πρασίνων», Νίκος Παππάς.

«Ένας απαισιόδοξος βλέπει την δυσκολία σε κάθε ευκαιρία. Ένας αισιόδοξος βλέπει την ευκαιρία σε κάθε δυσκολία» είχε πει κάποτε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ. Περίπου μιάμιση ώρα συνομιλίας με την Μαρία Λαθούρη έφτανε και περίσσευε για να έρθει στο μυαλό η εν λόγω ατάκα του μεγάλου Βρετανού πολιτικού.

Πολλοί από εσάς θα τη θυμάστε από την υποψηφιότητά της για τον Δήμο Αθηναίων πριν από έναν μήνα με τον Συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη. Κάποιοι άλλοι θα την έχετε «πετύχει» στο κλειστό του ΟΑΚΑ για να συμπαρασταθεί στον σύντροφο της ζωής της και μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, Νίκο Παππά. Κάποιοι θα την έχετε ακούσει να σχολιάζει τα τεκταινόμενα της καθημερινότητας από τη ματιά της δικηγόρου μέσα από την παρουσία της σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Μια νέα, «φρέσκια» και γεμάτη όνειρα κοπέλα, η οποία «ρίχνεται» στον πολιτικό στίβο των Βουλευτικών Εκλογών με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πράγματι. Η ίδια θεωρεί ότι η δύσκολη περίοδος που διανύει συνολικά η χώρα μας, μπορεί να μετατραπεί σε μια μεγάλη ευκαιρία για τους νέους ανθρώπους να βγουν μπροστά και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να «γεμίσουν» με νέες ιδέες τη χώρα ώστε τελικά οι νέοι να επιλέγουν μείνουν στον τόπο τους.

Η Μαρία Λαθούρη, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αλλά και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων, μίλησε στo G-Weekend Journal και άνοιξε τα... χαρτιά της ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο «φλέγον» ζήτημα για τον Παναθηναϊκό που είναι το γήπεδο στον Βοτανικό, αποκάλυψε την χάρη που της ζήτησε ο Νίκος Παππάς εάν και εφόσον καταφέρει να εκλεγεί, όπως επίσης και τις καθημερινές... αντιπαραθέσεις τους λόγω διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων.

- Πρώτα απ' όλα. Πώς ήταν η εμπειρία σου από τον πρώτο εκλογικό αγώνα τον περασμένο Μάιο ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη;

«Είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ουσιαστικά ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με τα κοινά. Από το 15μελές του λυκείου είχα να ασχοληθώ! Και έχει ενδιαφέρον γιατί γνωρίζεις τον κόσμο από κοντά. Περπάτησα πολύ. Σε γειτονιές της Αθήνας, σε κεντρικούς δρόμους, μπήκα σε κάθε κατάστημα ξεχωριστά, συνάντησα ανθρώπους, μίλησα μαζί τους, αφουγκράστηκα και συμμερίστηκα τα προβλήματά τους. Πήγα πολύ καλά στις εκλογές, μπορεί να μην εκλέχθηκα τελικά ωστόσο ο Συνδυασμός θριάμβευσε. Ο επικεφαλής είναι πολύ άξιος και η Αθήνα βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια...»

- Μάλιστα βρέθηκες αρκετά κοντά στο να εκλεγείς. Τερμάτισες στην 25η θέση και με λίγους ψήφους σε σχέση με την 21η θέση που έδινε θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε πείραξε που έφτασες στην πηγή, αλλά δεν κατάφερες να πιεις, τελικά, νερό;

«Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα λίγο. Και αυτό διότι επικρατούσε η άποψη τις τελευταίες ημέρες ότι θα ήμουν μέσα στα άτομα που θα εκλέγονταν. Παρόλα αυτά ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια για πρώτη φορά που ήμουν υποψήφια. Με ψήφισαν περισσότεροι από 2.000 συμπολίτες μου και αυτό με τιμάει πάρα πολύ. Μην ξεχνάμε ότι ήταν 75 υποψήφιοι στην Α' Αθηνών και μόλις τρεις σταυροί σε κάθε ψηφοδέλτιο. Ίσως να μην υπήρχε χώρος για ένα νέο πρόσωπο...»

- Πώς και αποφάσισες να βάλεις υποψηφιότητα και στις Εθνικές Εκλογές τον ερχόμενο Ιούλιο;

«Όταν ολοκληρώθηκε η προηγούμενη εκλογική διαδικασία και δεν εκλέχθηκα, δεν είχα σκοπό να συνεχίσω. Όμως μου έγινε μια τιμητική πρόταση από τον κύριο Μητσοτάκη. Ήθελε να αποτελέσω μέρος της προσπάθειας της Νέας Δημοκρατίας και την αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά. Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο και πρέπει όλοι να προσφέρουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Να γίνει η χώρα μας καλύτερη, να βγει από τη μιζέρια και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και αναγέννησης.»

- Έχεις τα «στομάχια» να αντέξεις τα όσα θα αντιμετωπίσεις εάν και εφόσον εκλεγείς;

«Είμαι ένας νέος άνθρωπος, παρακολουθώ τα δρώμενα καθημερινά και μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα πρέπει να το κάνω. Είναι προαπαιτούμενο να έχω κοινωνική και πολιτική άποψη. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν ξέρω τι θα συναντήσω στον χώρο εάν εκλεγώ, αλλά από τη στιγμή που έχω επιβιώσει στον χώρο της δικηγορίας τα πέντε τελευταία χρόνια θα καταφέρω να το κάνω και σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Θα προσπαθήσω. Με το ήθος και τις αξίες που έχω ως Μαρία, θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατόν για τη χώρα μου».

- Πώς πάει τώρα ο προεκλογικός σου αγώνας; Ξεκίνησες;

«Ναι φυσικά. Από τη πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου, ξεκινάω στις 7.30 το πρωί από το σπίτι και πηγαίνω σε γειτονιές, δρόμους, υπηρεσίες, μαγαζιά εκδηλώσεις, παντού. Μου αρέσει να έχω επαφή και να μιλάω με τον κόσμο. Να ρωτάω και να μαθαίνω τα προβλήματά τους. Ο πολιτικός πρώτα πρέπει να ακούσει και μετά να μιλήσει».

- Σε αναγνωρίζουν;

Τώρα ναι. Για παράδειγμα οι 5-6 στους 10 με αναγνωρίζουν. Κάποιοι με ξέρουν ως κοπέλα του Νίκου, κάποιοι ως η δικηγόρος που εμφανίζεται στην τηλεόραση και αναλύει τα θέματα της επικαιρότητας ενώ ειδικά μετά τις δημοτικές εκλογές έχει αυξηθεί η αναγνωρισιμότητά μου.

-Γκρινιάζει ο κόσμος γενικά όταν μιλάς μαζί του;

«Ναι, αλλά τους εξηγώ: 'Μην τα λέτε σε μένα γιατί δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός'. Προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι είμαι μαζί τους, ότι γι' αυτόν τον λόγο θα είμαι υποψήφια και γι' αυτό θέλω να κάνω πράγματα. Δεν είμαι από την αντίθετη πλευρά. Να τους εξηγήσω το δικό μας πρόγραμμα, να δουν αν τους ταιριάζει και στο τέλος να αποφασίσουν.»

- Ποιο ήταν το πρώτο θέμα που θα έβαζες στο τραπέζι εάν καταφέρεις και μπεις στη Βουλή;

Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πολλοί νέοι άνθρωποι, επιλέγουν το εξωτερικό για να ζήσουν τη ζωή τους. Επομένως θέλω να κάνω κάτι γι' αυτό. Και αυτό θα ξεκινήσει από την βελτίωση της οικονομίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αποκατάσταση συστήματος ασφάλειας και τη βελτίωση του αξιακού μας συστήματος. Αν αυτά διορθωθούν θα δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να είναι επιλογή τους η Ελλάδα και όχι το εξωτερικό.. Θέλω να ζούμε αξιοπρεπώς στη χώρα μας και πρέπει να υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο το συγκεκριμένο δικαίωμα».

- Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί έντονα το φαινόμενο της απαξίωσης των πολιτικών. Απαξίωση σε βαθμό αντιπάθειας ορισμένες φορές. Που οφείλεται και τι πρέπει να γίνει ώστε να μετατραπεί, αν όχι σε συμπάθεια, σε θετική αύρα;

Πολλοί έχουν απαξιώσει το κομμάτι της πολιτικής ενοχλημένοι από κάποιους από τους ανθρώπους που την απαρτίζουν, και νομίζω όχι εντελώς άδικα. Για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να ενταχθούν στην πολιτική νέα πρόσωπα. Ο κόσμος το έχει ανάγκη. Το πρώτο πράγμα που μου λένε όλοι, είναι ότι θέλουν νέους και φρέσκους ανθρώπους. Με νέες ιδέες και με πιο σύγχρονη αντίληψη για τα πράγματα. Βέβαια θα το δούμε και στην κάλπη αυτό. Όλοι το λέμε, αλλά το θέμα είναι να γίνει και πράξη. Με αυτόν τον τρόπο οι νέοι θα μπορέσουν να συνεργαστούν με τους παλιούς πολιτικούς και να βγει κάτι πολύ καλό για τη χώρα»

- Στο χέρι σας είναι να αλλάξετε αυτήν την άποψη λοιπόν...

«Έτσι ακριβώς. Εμείς οι ίδιοι ψηφίζουμε και διαμορφώνουμε την πολιτική σκηνή της χώρας. Είναι αποκλειστικά στο χέρι μας, στο χέρι όλων των πολιτών...»

- Όμως παρατηρείται μεγάλη αποχή από την κάλπη. Ο κόσμος δεν πάει να ψηφίσει...

Υπάρχει απογοήτευση σε πολλούς. Κάποιοι ίσως προτιμήσουν να πάνε για ένα μπάνιο ή για μια βόλτα από το να πάνε σε ένα εκλογικό κέντρο και να περιμένουν τη σειρά του για να ψηφίσει.

- Εσύ πώς θα τους πείσεις να πάνε να ψηφίσουν;

«Πρέπει οπωσδήποτε να πάνε και να ψηφίσουν. Μιλάμε για το μέλλον της χώρας. Μπορεί να αντιστοιχεί μία ψήφος σε κάθε άτομο, αλλά αν συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλη δύναμη έχουμε στα χέρια μας με αυτήν την ψήφο, δεν θα την αφήσουμε στην τύχη της. Πρέπει να την αξιοποιήσουμε. Και κυρίως η νέα γενιά. Παρατηρείται ότι η νεολαία είναι εκείνη που απέχει περισσότερο. Δεν ενδιαφέρεται και τόσο πολύ. Δεν τους εκπροσωπεί επαρκώς το πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται στο κοινοβούλιο και θέλει να δει νέα πρόσωπα και νέα πράγματα. Αν πραγματικά θέλει να τα δει, πρέπει και να τα υποστηρίξει. Ειδάλλως δεν γίνεται αλλαγή.»

- Σε πόσο καιρό θεωρείς ότι η Ελλάδα θα μπορεί να ανασάνει, αλλά να ανασάνει πραγματικά, από την κρίση;

«Η αλλαγή θα φανεί από την πρώτη μέρα της νέας διοίκησης της χώρας από τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και μόνο τα φορολογικά μέτρα ανακούφισης πολιτών και επιχειρήσεων, η αλλαγή του κλίματος για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και η αναμενόμενη ισχυρή προσέλκυση επενδύσεων θα βελτιώσει αμέσως τα πράγματα. Χρειαζόμαστε σίγουρα μια σταθερή πολιτική κατάσταση στη χώρα και μια αυτοδύναμη κυβέρνηση η οποία θα εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει για να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός κρίσης. Οι πραγματικές αλλαγές θα πραγματοποοιηθούν σταδιακά εντός της τετραετίας, ώστε να σταθεροποιηθεί ένας ισχυρός ετησιος ρυθμός ανάπτυξης και να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις καλά αμειβόμενης εργασίας».

- Τι άνθρωπος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

« Με εμπνέει γιατί έχει πολλή όρεξη για δουλειά. Κομίζει σύγχρονη αντίληψη για τα πράγματα. Ένας άνθρωπος που έχει εργαστεί, που έχει εμπειρία από την πολιτική ζωή, είναι πολύ ευδιάθετος και χαρούμενος άνθρωπος. Πρέπει να έχουμε τέτοιους πολιτικούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άμεσος, προσιτός, ανθρώπινος και καθημερινός. Δεν δημιουργεί απόσταση από τον πολίτη. Είναι μέσα στην κοινωνία...»

- Με το γήπεδο του Παναθηναϊκού τι θα γίνει τελικά; Το έχετε συζητήσει εντός των τειχών σε περίπτωση που βγείτε Κυβέρνηση;

«Δεν νοείται η πιο μεγάλη και πιο ιστορική ομάδα της χώρας να μην έχει δικό της γήπεδο. Επιβάλλεται να δοθεί λύση και προς σε αυτήν την κατεύθυνση βαδίζουμε. Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Κώστας Μπακογιάννης, έχουν την διάθεση και την πρόθεση να βρουν λύση. Από την άλλη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν πρόκειται να αφήσει στην τύχη του το συγκεκριμένο θέμα. Θα προσπαθήσει να βρει την καλύτερη δυνατή λύση. Εάν και εφόσον ο κόσμος επιλέξει τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα γίνουν τα πάντα ώστε να δρομολογηθεί και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού».

- Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ με το συγκεκριμένο θέμα όλα αυτά τα χρόνια. Έχει ακούσει πολλά. Μπορεί να αισιοδοξεί;

«Εννοείται! Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε γίνονται οι επαφές του προέδρου, Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Είναι άμεση προτεραιότητα της παράταξής μας. Ο Παναθηναϊκός αξίζει να έχει ένα γήπεδο δικό του. Ο Νίκος, μάλιστα, ένα πράγμα μου έχει πει: 'Μια χάρη σου ζητώ αν εκλεγείς και είσαι μέσα στα πράγματα. Να κοιτάξεις το γήπεδο του Παναθηναϊκού'. Και αυτό το λέω απόλυτα ειλικρινά».

- Πες μου πώς αντιμετώπισε ο Νίκος και τι σου είπε μόλις του ανέφερες ότι θα βάλεις υποψηφιότητα και για βουλευτής;

«Όσον αφορά τις Δημοτικές Εκλογές ήταν πολύ θετικός. Μου είπε 'προχώρα, μπορείς να κάνεις πράγματα, σε εμπιστεύομαι'. Βέβαια όταν έφτανε στο τέλος η προεκλογική εκστρατεία, ο Νίκος παρακαλούσε να τελειώσει γιατί είχα χαθεί τελείως. Ήταν πολύ στρεσογόνα περίοδος. Όταν τελειώσαμε από τα πάντα, είπε 'όλα ωραία και καλά, να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας'. Όμως στη συνέχεια ήρθε η πρόσκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ρώτησα να μου πει την άποψή του. Νομίζω έπαθε σοκ! Δεν πίστευε ότι θα κατέβω στις Εθνικές Εκλογές. Δεν ήταν πολύ θετικός. Μου λέει 'Μαρία που πας να μπεις σε αυτήν την διαδικασία, είναι μια πολύ δύσκολη εκλογική περιφέρεια η Α' Αθηνών, τι πιθανότητες έχεις να εκλεγείς, μέτρησε τις δυνάμεις σου'. Είχε δίκιο σε όλα αυτά, αλλά του εξήγησα κάποια πράγματα. Σεβάστηκε την απόφασή μου. Πράγματι είναι πολύ δύσκολη διαδικασία αφού μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πρέπει να με μάθει και να με ακούσει ο κόσμος. Ένα πλεονέκτημα που έχουν άλλοι συνυποψήφιοι. Θέλω ο κόσμος να με μάθει, να με στηρίξει και να με εμπιστευτεί».

-Είναι γνωστό ότι έχει διαφορετικά πολιτικά «πιστεύω». Κοντράρεστε κατά κάποιον τρόπο πάνω σε πολιτικά θέματα σε συζητήσεις στο σπίτι;

«Η αλήθεια είναι πώς το τελευταίο διάστημα μερικές φορές τσακωνόμαστε αρκετά για τα πολιτικά, ωστόσο κανένας από τους δυο μας δεν έχει ακραίες απόψεις. Είμαστε διαλλακτικοί, συζητάμε, βλέπουμε τα υπέρ και τα κατά των πεποιθήσεων του ενός και του άλλου, μπαίνουμε σε διαδικασία διαλόγου και στο τέλος της ημέρας κοιμόμαστε ήσυχοι. Αυτό έχει σημασία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό..»

-Αν ψήφιζε Α' Αθηνών πιστεύεις θα σε ψήφιζε;

«Δεν ξέρω! Σοβαρά! Όμως από τη στιγμή που με εκτιμάει τόσο πολύ ως άνθρωπο και εγώ έχω κάνει αυτήν την επιλογή, και επειδή πρέπει ψηφίσουμε και πρόσωπα που θέλουν να κάνουν πράγματα, στο τέλος θα με ψήφιζε...»

-Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, έχεις ταυτιστεί με τον Παναθηναϊκό λόγω του Νίκου. Τι θα έλεγες στους φίλους του Ολυμπιακού να σε ψηφίσουν;

«Πάμε να κάνουμε πράγματα για τη χώρα μας και για όλους μας. Για όλες τις ομάδες. Το γεγονός ότι είμαι Παναθηναϊκός, ο Νίκος παίζει στην ομάδα, έχει γίνει σαν οικογένειά μας ο Παναθηναϊκός και θα κάνουμε πράγματα για το γήπεδο, αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτική συμβαδίζει με την συλλογική προτίμηση. Δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην πολιτική. Εγώ απευθύνομαι σε όλον τον κόσμο. Εξάλλου, ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι που η πολιτική θέλει να αναπτύξει και να προάγει. Επομένως δεν πρέπει να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία. Σημασία έχει συνολικά η χώρα μας και όχι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ξεχωριστά... Άλλωστε όποιος κατεβαίνει στην πολιτική σκηνή, κρίνεται για αυτό το πράγμα και το πρόγραμμα που θέλει να κάνει. Από το αν έχει όρεξη για δουλειά...»

--Σε περίπτωση που εκλεγείς, πώς σκέφτεσαι τη παρουσία σου στα έδρανα της Βουλής; Το έχεις δουλέψει καθόλου στο μυαλό σου;

«Μου αρέσει πολύ σαν σκέψη. Μπορεί πριν από τρία χρόνια να μην ήθελα να μπω σε αυτήν την διαδικασία αλλά πάντα το θαύμαζα. Μου αρέσει ο πολιτικός λόγος, μου αρέσει που στη Βουλή λαμβάνονται αποφάσεις για το σύνολο της χώρας και επομένως θα είμαι πάρα πολύ χαρούμενη αν έχω και εγώ από τη πλευρά μου λόγο μέσα στη Βουλή. Όπως σου είπα έχω όρεξη για δουλειά και σκέφτομαι με έναν υγιή τρόπο, ως μια νέα κοπέλα που έχει δουλέψει και είναι μέσα στα πράγματα. Είμαι πέντε χρόνια δικηγόρος και βρίσκομαι επί καθημερινής βάσης μέσα στα προβλήματα του κόσμου».

-Όσον αφορά εσένα... Ασκείς συμβουλευτική και μάχιμη δικηγορία συνεργαζόμενη με εταιρείες κυρίως από τον χώρο της Ενέργειας και της Υγείας. Μπορείς να μας το εξηγήσεις λίγο καλύτερα αυτό;

« Απασχολούμαι κυρίως στον τομέα των συμβάσεων, των διαγωνισμών όπως επίσης και με τρέχοντα θέματα της δικηγορίας, δηλαδή οτιδήποτε τρέχει στην καθημερινότητα ενός δικηγόρου. Επειδή έχω σπουδάσει διεθνές εμπορικό δίκαιο, το κομμάτι των συμβάσεων είναι αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ. Επίσης είμαι νομικός σύμβουλος σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με τη γυναίκα και το παιδί. Δεν αποκομίζω χρήματα από αυτό , το κάνω γιατί αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω. Πάω σε σχολεία και μιλάω σε καθηγητές για τα όσα μπορεί να συναντήσει ένα παιδί στο διαδίκτυο, cyber buylling και όλα τα σχετικά εγκλήματα μέσω του κυβερνοχώρου. Ενημερώνω τους γονείς για το πώς θα μπορέσουν να προστατέψουν τα παιδιά τους μαζί με μια ομάδα από ψυχολόγους. Επίσης και το θέμα της καταπολέμησης της βίας των γυναικών το οποίο επίσης με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Όλοι μιλάμε για την ισότητα, αλλά αντικειμενικά και ρεαλιστικά δεν υπάρχει ισότητα. Και θέλω να ενημερώνω τις γυναίκες για όσα μπορούν να κάνουν, για το τι προβλέπει ο νόμος και πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις».

-Και πάλι σε περίπτωση που εκλεγείς και η Νέα Δημοκρατία είναι η νέα κυβέρνηση. Ποιο Υπουργείο θεωρείς ότι θα σου ταίριαζε;

« Το Δικαιοσύνης. Αυτό είναι το επάγγελμά μου, είμαι σε αυτόν τον χώρο πολλά χρόνια και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Πάντως αυτή τη στιγμή να γίνω Υπουργός το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να έχουμε και αυτογνωσία. Πρέπει να μπω, να μάθω , να ακούσω, να κάνω λάθη που δεν θα στοιχίσουν, να μπορέσω να διορθωθώ και να συνεχίσω. Θεωρώ ότι πρέπει να μπει κάποιος έμπειρος σε Υπουργείο. Επίσης θα μου ταίριαζε οτιδήποτε είχε να κάνει με τη νέα γενιά, τον τουρισμό ή την κοινωνική πολιτική..»

Βίντεο & Φωτογραφίες: Μίνα Ρήγα

 

Τελευταία Νέα