Ανοίγει η αυλαία του Aussie, όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ανοίγει η αυλαία του Aussie, όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

bet365

Το G-Weekend συγκέντρωσε και παραθέτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Αυστραλιανό Όπεν, του οποίου η αυλαία ανοίγει την Δευτέρα (16/01). Το Νο106 τουρνουά είναι προ των πυλών, με τους διοργανωτές να μην σταματούν να θέτουν τον πήχη ολοένα και ψηλότερα!

ΙΣΤΟΡΙΑ

1905
Τότε πραγματοποιήθηκε το πρώτο Αυστραλασιατικό πρωτάθλημα. Δεν πραγματοποιήθηκε τα διαστήματα 1916-1918 και 1941-1945.

1969

Ήταν η χρονιά που μετονομάστηκε σε Αυστραλιανό Όπεν – Είναι το πρώτο ημερολογιακά γκραν σλαμ της σεζόν

Κρίκετ
Ο πρώτος αγώνας της πρώτης διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε σε γήπεδο γκολφ

7
Είναι το μοναδικό γκραν σλαμ που έχει πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές χώρες και πόλεις. Συγκεκριμένα σε 2 χώρες (Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία) και επτά πόλεις (Μελβούρνη, Σίδνεϊ, Αδελαΐδα, Μπριζμπέιν, Περθ, Kράιστσερτς και Χάστινγκς.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ
3

Έχει πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές επιφάνειες. Πριν το 1988 το τουρνουά διεξάγονταν στο γρασίδι. Εκτοτε και έως το 2007 σε rebound ace και από το 2008 έως σήμερα σε pleicushion.

Kαιρός
Οι συνθήκες είναι συνήθως ασφυκτικές με τον υδράργυρο να ξεπερνά ακόμη και τους 40°C!

ΡΕΚΟΡ

Ματς Βιλάντερ
Είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κατακτήσει το τουρνουά τόσο σε γρασίδι όσο και σκληρή επιφάνεια.

Κεν Ρόουζγουαλ
Είναι ταυτόχρονα ο νεότερος και γηραιότερος άνδρας που έχει κερδίσει τη διοργάνωση. Τον πρώτο τίτλο τον πανηγύρισε στα 18 του και τον τελευταίο σε ηλικία 37 ετών.

Μαρτίνα Χίνγκις
Είναι η νεότερη πρωταθλήτρια, καθώς κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στη Μελβούρνη σε ηλικία 16 ετών!

Προσέλευση
Το 2016 κατερρίφθη το ρεκόρ προσέλευσης, με τους θεατές να φτάνουν τις 720.363!

Χρηματικά έπαθλα

Oι διοργανωτές φέτος αύξησαν τα χρηματικά έπαθλα κατά 14% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας στα 50 εκ. δολάρια Αυστραλίας. Οι νικητές σε άνδρες και γυναίκες θα εισπράξουν από 3,7 εκ. δολάρια Αυστραλίας, στα διπλά από 650.000 δολάρια Αυστραλίας και στα μικτά διπλά 150.500 δολάρια Αυστραλίας.

Ballkids

380 είναι τα τυχερά-ικανά παιδιά που πέρασαν με επιτυχία τη διαδικασία επιλογής και θα απασχοληθούν στην φετινή διοργάνωση. Oι αιτήσεις και φέτος ξεπέρασαν τις 2.500!

57.000 μ.
Χορδής χρειάστηκαν πέρυσι για την επισκευή 4.763 ρακετών.


BIG 4

Είναι η πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο που οι τέσσερις πιο εμβληματικοί παίκτες του tour θα μετάσχουν στην ίδια διοργάνωση. Το 2017 βρίσκει τον Άντι Μάρεϊ στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας ένα απίστευτο ντεμαράζ στο δεύτερο μισό της χρονιάς, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την αγωνιστική ανεπάρκεια που παρουσίασε την ίδια περίοδο ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος ξεκίνησε με διαβολεμένη φόρμα κάνοντας άπαντες να πιστέψουν ότι είναι σε θέση να κάνει το γκραν σλαμ, κατακτώντας Αυστραλιανό Όπεν και Ρολάν Γκαρός, 4 τίτλους Μasters 1000 σε Καναδά, Μαδρίτη, Μαϊάμι και Ίντιαν Γουέλς καθώς και το Όπεν της Ντόχα, όμως στην συνέχεια έμεινε από δυνάμεις, σωματικές αλλά κυρίως πνευματικές...


Κάπου εκεί πήρε μπρος ο Βρετανός, ο οποίος κατέκτησε συνολικά 9 τίτλους, 3 Μasters 1000 σε Παρίσι, Σαγκάη και Ρώμη, το ATΡ World Tour Finals, το Όπεν της Βιέννης και του Πεκίνου, το Queen's Club του Λονδίνου και το Γουίμπλεντον.

Η ρήξη μηνίσκου που υπέστη ο Ρότζερ Φέντερερ, λίγο αφότου ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Αυστραλιανό Όπεν, σε μία βόλτα που είχε πάει στο πάρκο της Μελβούρνης με τις κόρες του, του στοίχισε με την πρώτη του χειρουργική επέμβαση και ουσιαστικά την αποχή του για 6 μήνες. Ο Ελβετός επέστρεψε μετά την επέμβαση, όμως βλέποντας ότι το σώμα του δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί προτίμησε να κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για το 2017.

Ομοίως σκέφτηκε και ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος βλέποντας το σώμα του να διαμαρτύρεται με απανωτούς τραυματισμούς και πιο σοβαρό εκείνον στον καρπό του αριστερού του χεριού αποφάσισε επίσης να προχωρήσει σε πολύμηνη αποχή από την αγωνιστική δράση.

Άπαντες ξεκούραστοι και ορεξάτοι είναι στη Μελβούρνη με στόχο τίποτα λιγότερο από την κούπα. Μένει να δούμε ποιος θα αντέξει τη ...σκηνή του Rod Laver Arena, για να κερδίσει στο τέλος το χειροκρότημα, το ιλιγγιώδες ποσό των 3,7 εκ. δολαρίων Αυστραλίας και το βαρύτιμο τρόπαιο.

 

Τελευταία Νέα