Νίκησε τον ΟΦΗ και σχεδόν εξασφάλισε την 5η θέση η Κηφισιά

Νίκησε τον ΟΦΗ και σχεδόν εξασφάλισε την 5η θέση η Κηφισιά

Gazzetta team
Νίκησε τον ΟΦΗ και σχεδόν εξασφάλισε την 5η θέση η Κηφισιά

bet365

Μια ανάσα από την κατάληψη της 5ης θέσης βρίσκεται η Κηφισιά με την ομάδα του Ζαλμά να επικρατεί του ΟΦΗ με 3-0 και να ξεφεύγει 8 βαθμούς από τον δεύτερο Μίλωνα που έχει ένα μας λιγότερο.

O A.O.Π. Κηφισιάς έχοντας εκρηκτικό σερβίς που του απέφερε συνολικά 13 άσσους - εκ των οποίων τους 5 σημείωσε ο Κυριάκος Σπυριούνης - νίκησε τον Α.Π.Σ.Φίλιππο Βέροιας με 3-0 σετ και πήρε μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση 5ης θέσης στην τελική κατάταξη της Volley League. Hταν αγώνας για την 2η αγωνιστική του α΄γύρου της β΄φάσης του πρωταθλήματος για τις θέσεις 5-8.

Διαιτητές: Βελώνης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Γεωργουλέας. Επόπτες: Αρβανίτης, Τόλιος, Παρατηρητής: Μπίτσικα.

*Οι πόντοι του Ο.Φ.Η. προήλθαν από 2 άσσους, 36 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων και της Κηφισιάς προήλθαν από 10 άσσους, 43 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (20-25, 18-25, 20-25) σε 79'

Ο.Φ.Η. (Άκης Φλαούνας): Σαρικεΐσογλου 9 (8/16 επ., 1 μπλοκ, 14% υπ. - 14% άριστες), Μαρκς 21 (17/26 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Ρουμελιωτάκης 9 (8/20 επ., 1 μπλοκ, 42% υπ. - 19% άριστες), Γαλιώτος, Φραγκιαδάκης, Καρατζάς 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ) / Βελούδης (λ, 69% υπ. - 25% άριστες), Μονιάκης 1 (1 άσσος), Χαραλαμπίδης, Τάλερ, Μανωλάκης 1 (1/1 επ.).

Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Νίκος Ζαλμάς): Ζουπάνι 13 (7/20 επ., 4 άσσοι, 2 μπλοκ), Κωτσάκης 14 (11/22 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 50% υπ. - 7% άριστες), Μπάσης 4 (2/5 επ., 2 άσσοι), Τσάμπερλεϊν 9 (8/13 επ., 1 μπλοκ), Σπυριούνης 16 (14/19 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 48% υπ. - 5% άριστες), Κασαμπαλής 4 (1/2 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Κοντοστάθης (λ, 73% υπ. - 36% άριστες), Παπαδόπουλος.

Η γνώμη των πρωταγωνιστών

Ο προπονητής του Α.Ο.Π.Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς δήλωσε: «Όλα αυτά τα παιχνίδια όσο και αν είναι αδιάφορα, για να τα κερδίσεις πρέπει να είσαι σοβαρός σε όλη τη διάρκεια. Να επιβάλεις το παιχνίδι σου. Αν θεωρούμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του μίνι πρωταθλήματος 5-8 πρέπει να το αποδεικνύουμε στο γήπεδο. Είχαμε καλό side out και πιέσαμε στο σερβίς. Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο και το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα των δύο ομάδων. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».

O λίμπερο του Α.Ο.Π.Κηφισιάς Γρηγόρης Κοντοστάθης είπε: «Σήμερα κάναμε μία επαγγελματική νίκη. Η αλήθεια είναι ότι όλοι είμαστε κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια και τα ταξίδια. Δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα από τον ΟΦΗ. Δεν κάναμε λάθη στο παιχνίδι και όποτε χρειάστηκε καταφέραμε να ξεφύγουμε στο σκορ. Πλέον κοιτάμε το αυριανό παιχνίδι με τον Μίλωνα, Θέλουμε τη νίκη στη Νέα Σμύρνη ώστε να κλειδώσουμε την 5η θέση».

Ο προπονητής του ΟΦ.Η. Άκης Φλαούνας δήλωσε: «Περίμενα να έχουμε χειρότερη εικόνα μετά από δύο συνεχόμενα παιχνίδια και τέσσερα ματς σε μία εβδομάδα. Τα δώσαμε όλα, δώσανε ότι είχαν τα παιδιά. Δεν είχαν άλλες δυνάμεις. Δώσαμε 100%, είμαι ευχαριστημένος, συγχαρητήρια στα παιδιά που δώσανε τα πάντα σε ένα τριήμερο τρομερής επιβάρυνσης. Το μεγάλο όπλο της Κηφισιάς είναι το σερβίς. Εχουν πέντε τζαμπ σπιν πολύ αξιόλογα και υπάρχει και η ιδιαιτερότητα σε αυτό το γήπεδο, το Ζηρίνειο. Αυτό δίνει τρομερό πλεονέκτημα στην Κηφισιά να παίρνει πόντο στο μπρέικ πόιντ. Είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμο. Πας σε μία κατάσταση που να εχεις δύο επιλογές στην επίθεση αλλά η Κηφισιά είχε επιτυχία και στο μπλοκ».

Ο λίμπερο του ΟΦΗ Σπύρος Βελούδης δήλωσε: «Μας έλειπε αυτό που μας λείπει όη τη χρονιά. Ετσι και σήμερα με συσσωρευμένη κούραση δεν τα καταφέραμε. Είναι εμφανίσεις για την ομαδική ικανοποίηση. Χαιρόμαστε τα παιχνίδια που δεν έχουν ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε για το καλύτερο».

Ο ακραίος τη Κηφισιάς Γιάννης Παπαδόπουλος είπε: «Γενικότερα η Κηφισιά έχει υψηλούς στόχους. Παίζουμε πολύ καλά. Μας βοηθάει και η έδρα μας. Με την προσθήκη του Κασαμπαλή παίζουμε πολύ καλά, έχουμε βρει ρυθμό. Δεν φτάσαμε την 4αδα λόγω κορονοϊού. Το πρόσημο είναι θετικό. Δουλεύουμε πολύ το σερβίς και το μπρέικ πόιντ ειδικά σε αυτό ειδικά το γήπεδο. Μας βοηθάει πολύ, είναι το γήπεδο μας και εδώ παίζουμε πολύ καλά».

Ο ακραίος της Κηφισιάς Φροίξος Κωτσάκης είπε: «Μπορεί να μην κρίνεται κάτι μεγάλο αλλά θέλουμε πολύ την 5η θέση. Εχουμε πολύ διάθεση να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια. Μέσα στην έδρα μας με το ρυθμό που παίζουμε τα παιχνίδια έχουν πάει καλά. Είμαι χαρούμενος που έχουν πάει γρήγορα γιατί κερδίζουμε λεπτά ξεκούρασης. Εχουμε ψυχικά αποθέματα αλλά αυτό το πρόγραμμα επιφυλάσσει κινδύνους».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα