Πρόταση της ΓΓΑ και ελπίδα για πρωταθλήματα βόλεϊ

Φώτης Καρακούσης
Πρόταση της ΓΓΑ και ελπίδα για πρωταθλήματα βόλεϊ

bet365

Αν κι ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε πως θα συνεχιστούν μόνο η Super League ποδοσφαίρου και Basket League, η Γενική Γραμματεία θα προτείνει να γίνει το ίδιο και σε Volley League Ανδρών, Γυναικών, με τους άνδρες να έχουν περισσότερες πιθανότητες.

Το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως από το lockdown εξαιρέθηκαν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ και συγκεκριμένα η Super League και Basket League. Όπως ήταν λογικό στο βόλεϊ είναι λογικό οι άνθρωποι του αθλήματος να ένιωθαν αδικία, από την στιγμή που μιλάμε και για ένα άθλημα χωρίς σωματική επαφή.

Βέβαια αξίζει να αναφερθεί πως όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς αφορούν στα όσα περιγράφουν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, ωστόσο μπορεί να υπάρξει και ανατροπή της τελευταίας στιγμής. Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μαζί με ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ έστειλαν επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή, ζητώντας να εξαιρεθούν και τα πρωταθλήματα Volley League Ανδρών και Γυναικών.

Θα πείτε πόσες πιθανότητες έχει κάτι τέτοιο; Για τους άνδρες δείχνει να υπάρχουν περισσότερες, καθώς η ΕΣΑΠ έκανε σχεδόν πιστή αντιγραφή του πρωτοκόλλου της Basket League όπου και αναφέρεται στα τεστ που θα γίνονται κανονικά κάθε βδομάδα. Η ΕΟΠΕ από την άλλη δεν έχει στείλει κάτι συγκεκριμένο, ενώ υπάρχει και το θέμα με το ότι δεν η Volley League Γυναικών δεν είναι επαγγελματικό πρωτάθλημα σε αντίθεση με αυτό των ανδρών.

Μένει να δούμε αν τελικά υπάρξει ανατροπή της τελευταίας στιγμής, αλλά και να υπάρξει θα έχει να κάνει για τους αγώνες από την επόμενη βδομάδα, καθώς αυτή η αγωνιστική η 3η έχει ήδη αναβληθεί. Τώρα το θέμα είναι αν η ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ καταφέρουν να εξαιρεθούν από τα μέτρα και πότε. Ξαναλέμε περισσότερη αισιοδοξία υπάρξει για τους άνδρες.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα