Βόλεϊ Ανδρών 2019: Ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο! (vids & pics)

Φώτης Καρακούσης
Βόλεϊ Ανδρών 2019: Ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο! (vids & pics)

bet365

Με τον Ολυμπιακό να κατακτά το πρωτάθλημα και να είναι και πάλι στην κορυφή, τον ΠΑΟΚ να παίρνει το Κύπελλο και να ετοιμάζεται να αλλάξει πάλι όλη την ομάδα και τον Παναθηναϊκό να ελπίζει πως μπορεί να επιστρέψει, μας αφήνει το 2019.

Μπορεί τα προβλήματα όχι μόνο να μην λύθηκαν, αλλά να έκαναν και άλλα την εμφάνισή τους, ωστόσο και το 2019 μας χάρισε ωραίες στιγμές στο βόλεϊ ανδρών. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση, όντας με διαφορά η κορυφαία ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πήρε το Κύπελλο καθώς στο φάιναλ φορ της Ιεράπετρας εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες των «ερυθρολεύκων». Οι δύο ομάδες είναι τα φαβορί και για τους φετινούς τίτλους, έχοντας ωστόσο και έναν δυνατό Παναθηναϊκό, αλλά και Φοίνικα, που θέλουν και οι δύο να μπορέσουν να μπουν ανάμεσά τους.

Ήταν καλύτερος, το πήρε δίκαια, είναι ακόμα πρώτος

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και το πρωτάθλημα. Το 2019 μας αφήνει με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες έχοντας μια εξαιρετική τετράδα ξένων την οποία αποτελούσαν οι Σμιτ, Αλεξίεφ, Ραουβέρτινκ και Τερβαπόρτι, κατάφεραν να πάρουν με το άνετο 3-0 επί του ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους έφτασαν ως το τελικό, αλλά παραδόθηκαν άνευ όρων. Φοίνικας Σύρου και Κηφισιά συμπλήρωσαν την τετράδα, με τον τρίτο στην κανονική διάρκεια Παναθηναϊκό να τερματίζει πέμπτος. Η Κομοτηνή ήταν η ομάδα που έπεσε κατηγορία, ενώ ξαναλέμε πως πολλά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν πολλοί σύλλογοι.

Οι δύο γνωστοί, συν Παναθηναϊκό και Φοίνικα

Στο δεύτερο μισό του χρόνου και πρώτο μισό του νέου πρωταθλήματος τα πράγματα είναι σχεδόν όπως πέρσι. Και λέμε σχεδόν γιατί ναι μεν ο Ολυμπιακός είναι πρώτος, ωστόσο δεύτερος είναι ο Παναθηναϊκός, με τον ΠΑΟΚ (έχει έναν αγώνα λιγότερο και λογικά ανεβαίνει πρώτος και αυτός μαζί με Πειραιώτες) και τον Φοίνικα να ακολουθεί. Αυτή είναι η τετράδα που δύσκολα θα σπάσει και η οποία αναμένεται να μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Οι... ασπρόμαυροι συνεχίζουν με νέο προπονητή καθώς μετά τα όσα έγιναν με τους Κουβανούς, παραιτήθηκε ο Γιούρι Φιλίποφ με τον Κώστα Δεληκώστα να αναλαμβάνει τα ηνία, ενώ θα κάνουν πολλές αλλαγές και στους ξένους, όπως άλλωστε κάθε Δεκέμβρη.

Αξίζει να αναφερθεί πως το 2019 ήταν εξαιρετικό για τους ΟΦΗ και Ελπίδα Απελοκήπων που ανέβηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Volley League. Οι Κρητικοί είχαν μεγαλύτερες αξιώσεις, αλλά λογικά δεν θα κινδυνέψουν, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης δύσκολα θα καταφέρει να σωθεί.

Εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες του Ολυμπιακού και πήρε το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ

Στο Κύπελλο την κούπα στο φάιναλ-φορ της Ιεράπετρας πήρε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις απουσίες του Ολυμπιακού, επικράτησαν με 3-1 των «ερυθρολεύκων» στον ημιτελικό και με το ίδιο σκορ (3-1) του Ηρακλή στον τελικό (είχε αποκλείσει τον Φοίνικα), κατακτώντας την κούπα. Να σημειωθεί πως οι Πειραιώτες έπαιξαν στα ματς αυτά χωρίς τους Αλεξίεφ και Κουμεντάκη και με βασικό ακραίο τον Χριστοφιδέλη.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα