Σοβαρά τώρα, υπάρχει λόγος ύπαρξης του Λιγκ Καπ;

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Σοβαρά τώρα, υπάρχει λόγος ύπαρξης του Λιγκ Καπ;

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης προσπαθεί να βρει λόγους για την ύπαρξη του Λιγκ Καπ ως διοργάνωση χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει...

Αρχικά για να αποφευχθούν πιθανές παρεξηγήσεις, επειδή δυστυχώς σε αυτή την χώρα άλλο θέλεις να γράψεις και άλλο καταλαβαίνει ο κόσμος, ο Ολυμπιακός πήρε επάξια και το φετινό Λιγκ Καπ. Για την ακρίβεια οι Πειραιώτες ακόμα και χωρίς να φορτσάρουν έδειξαν πως φέτος δεν έχουν αντίπαλο. Το έχουν δείξει έως τώρα στο πρωτάθλημα με το εμφατικό 22 στα 22, το έχουν δείξει στην Ευρώπη όπου είναι στο τελικό του Challenge Cup και φυσικά και στο Κύπελλο όπου και εκεί είναι στο Final-4 και μεγάλο φαβορί για την κούπα.

Οπότε σε απλά ελληνικά δεν υπάρχει η παραμικρή προσπάθεια μείωσης ενός ακόμα τίτλου από τους «ερυθρόλευκους». Απλά όσο και να προσπαθώ, δεν μπορώ να βρω τον λόγο ύπαρξης της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Μιας διοργάνωσης που εκτός από ένα κύπελλο, δεν δίνει απολύτως τίποτα άλλο.

Δεν δίνει φυσικά αίγλη, δεν δίνει έξοδο στην Ευρώπη, δεν δίνει πραγματικά τίποτα και ουσιαστικά έχει χάσει εντελώς τον δρόμο της, τον λόγο για τον οποίο ξεκίνησε. Όταν το 2012 η ΕΣΑΠ αποφάσισε την δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης, το έκανε επειδή λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας θα υπήρχε διακοπή στο πρωτάθλημα.

Έτσι για να μην υπάρχει αγωνιστική απραξία στις ομάδες, αποφασίστηκε να γίνει το Λιγκ Καπ, όπου οι σύλλογοι θα έπαιζαν χωρίς τους διεθνείς για να μπορέσουν να έχουν αγώνες την εποχή αυτή. Στην συνέχεια τονίστηκε πως είναι ένας καλός λόγος να παίζουν νεαροί σε ηλικία παίκτες προκειμένου να βοηθηθούν τα ταλέντα στην χώρα μας.

Με τα χρόνια να περνάνε, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από όσα έλεγαν τότε. Οι ομάδες αγωνίζονται με όλα τα αστέρια τους, δεν δίνονται ευκαιρίες στους μικρούς, δεν έχουν καταφέρει στην Λίγκα να δίνεται εισιτήριο για την Ευρώπη και απλά αυτή η διοργάνωση, υπάρχει μόνο για να υπάρχει.

Για να γίνεται συνέντευξη Τύπου στην Κύπρο το πρωί και το απόγευμα οι Κύπριοι να λένε πως δεν δέχονται να διεξαχθεί το final-4 που τόσο πολύ είχε διαφημιστεί γιατί φοβούνται τα επεισόδια. Για να ξεκινάνε τα παιχνίδια με τις ομάδες να μην έχουν δελτία παικτών. Για να παίρνει βάση της προκήρυξης μια ομάδα την πρόκριση στην τελική φάση και συγκεκριμένα ο Ηρακλής Χαλκίδας και μετά από ένσταση να γίνεται μπαράζ και να την παίρνει ο Φοίνικας.

Πραγματικά μπορώ να βάλω πολλά «για να», αλλά δεν υπάρχει λόγος, καθώς το χειρότερο από όλα είναι πως αυτή η διοργάνωση που που κάθε χρόνο μας εκπλήσσει δυσάρεστα έχει το όνομα του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά. Αλήθεια τώρα, όποιος δεν καταλαβαίνει πως οι συνεχόμενες παλινωδίες δεν τιμούν τη μνήμη του «αετού», δεν θα το κάνει γιατί χαίρεται με τα ταξίδια και ως εκεί.

Αν θέλουν να τιμηθεί ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχει βγάλει το ελληνικό βόλεϊ και να έχει αξία όλο αυτό, ας αποφασίσουν επιτέλους ποια θα είναι η ταυτότητα του Λιγκ Καπ. Ας το κάνουν με αναπληρωματικούς δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους νέους παίκτες να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο, ας καταφέρουν να πάρουν μια θέση για την Ευρώπη. Ας κάνουν κάτι, αλλιώς πραγματικά δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ύπαρξης της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Μα κανένας όμως...

ΥΓ: Ξαναλέω πως το ό,τι το Λιγκ Καπ δεν πείθει κανέναν ως διοργάνωση, δεν μειώνει καθόλου την κατάκτησή του από τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες φέτος όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, είναι τουλάχιστον μια κλάση ανώτεροι από τους άλλους και δεν περιμένουν την κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου για να το αποδείξουν. Άλλωστε και οι ίδιοι αν τους ρωτήσεις από τα τέσσερα Κύπελλα ποιο θα «χάριζαν» για να πάρουν τα υπόλοιπα, σίγουρα θα έλεγαν το Λιγκ Καπ.

ΥΓ1: Με γεμάτο ΣΕΦ οι παίκτες του Μπενίτεθ γίνονται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Challenge Cup. Ναι η Ραβένα μόνο αμελητέα ομάδα δεν είναι, αλλά η αλήθεια είναι πως ο φετινός Ολυμπιακός μας έχει δείξει πως μπορεί να φτάσει ως το τέλος σε όποια διοργάνωση και αν συμμετέχει.

ΥΓ2: Το ό,τι όλα αυτά τα χρόνια το Λιγκ Καπ δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ταυτότητα, δεν φταίει ο Φοίνικας και οι διοργανωτές του φετινού final-4. Αυτοί προσπάθησαν και μπράβο τους, γιατί είναι σημαντικό κάποιοι να προσπαθούν για το συγκεκριμένο άθλημα, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν μπορούν μόνοι τους να δώσουν αίγλη σε κάτι που φαίνεται πως δεν τραβάει.

ΥΓ3: Μένουν πάνω από δύο βδομάδες να κοιτάξει η ΕΟΠΕ μαζί με την Πολιτεία και τις τοπικές αρχές να μην γίνει το παραμικρό στη Ρόδο. Με όσα έχουν συμβεί στο ποδόσφαιρο μυρίζει λίγο μπαρούτι και θα είναι κρίμα να χαλάσει μια γιορτή που τόσο έχει ανάγκη το άθλημα. ΜΟΝΟ μαθητές και αθλητές, καμία πρόσκληση να χαρεί όλος ο κόσμος βόλεϊ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...