Νίκη επί του Άθλου και μπαίνει γερά στο κόλπο της παραμονής ο ΟΦΗ

Νίκη επί του Άθλου και μπαίνει γερά στο κόλπο της παραμονής ο ΟΦΗ

Φώτης Καρακούσης
Νίκη επί του Άθλου και μπαίνει γερά στο κόλπο της παραμονής ο ΟΦΗ

bet365

Μεγάλη εμφάνιση και νίκη για τον ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να επικρατούν με 3-0 του Άθλου Ορεστιάδας και να μπαίνουν και πάλι δυνατά στο κόλπο της παραμονής.

Δυνατά στο κόλπο της παραμονής εν’ όψει των play out που ακολουθούν μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας της Volley League σε δύο αγωνιστικές, πέτυχε ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί επικράτησαν με 3-0 (25-21, 25-20, 25-19) του Άθλου Ορεστιάδας, μειώνοντας την διαφορά τους από τους ακρίτες στους 5. Ο ΟΦΗ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχει δύσκολο έργο κόντρα στον Ολυμπιακό στο Ρέντη, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθούν τον Πήγασο Πολίχνης έχοντας ελπίδες να πάρουν είτε τη νίκη, είτε βαθμό.

Ο Άθλος από την πλευρά του υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα δύσκολο παιχνίδι και μετά παίζει εκτός με τον Μίλωνα που θα θέλει τη νίκη για να μείνει τετράδα. Δεν αποκλείεται δηλαδή η διαφορά των ανάμεσα στις δύο ομάδες να μειωθεί και άλλο και τα play out να γίνουν ακόμα πιο συναρπαστικά.

Καλύτερος ο ΟΦΗ με ηγέτη τον Τζιουμάκα

Οι Κρητικοί κατάφεραν να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο έχοντας ως ηγέτη τον Γιώργο Τζιουμάκα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους, που ενώ ξεκίνησαν με μεγάλα όνειρα την φετινή χρονιά, δεν είναι απίθανο να κινδυνέψουν προκειμένου να παραμείνουν στην κατηγορία.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-7, 16-12, 21-19, 25-21

2ο σετ: 6-8, 16-13, 21-15, 25-20

3ο σετ: 8-5, 16-10, 21-12, 25-19

* Οι πόντοι του Ο.Φ.Η. προήλθαν: 6 άσσοι, 32 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 27 λάθη αντιπάλων και του Άθλου Ορεστιάδας προήλθαν: 1 άσσος, 34 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-20, 25-19) σε 83΄.

Ο.Φ.Η. (Κώστας Δεληκώστας): Αντάμι 4π. (4 άσσοι), Βαϊόπουλος 5 (3/5επ., 2 μπλοκ), Ντεμιρτσί 5 (3/16επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 57%υπ., 10%αρ.), Μπλούμπεργκς 7 (5/6επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Ροντρίγκο Αμπράο 8 (6/9επ., 2 μπλοκ, 60%υπ., 27%αρ.), Τζιουμάκας 19 (15/35επ., 4 μπλοκ) / Τσαδήμας (λ. - 50%υπ., 14%αρ.), Αραμπόπουλος, Τσαλικιάν.

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Θεόδωρος Χουσίδης): Γκλαντστόουν 4π. (4/8επ.), Κασαμπαλής 4 (3/5επ., 1 μπλοκ), Αλγκούλ 6 (4/6επ., 2 μπλοκ), Αλμπο 8 (7/30επ., 1 άσσος, 71%υπ., 35%αρ.), Ριζόπουλος 4 (4/11επ., 50%υπ., 33%αρ.), Γκένοφ 12 (12/21επ., 50%υπ., 18%αρ.) / Βελούδης (λ. - 50%υπ., 33%αρ.), Τσολακίδης, Μποζίδης, Ιωαννίδης.

*Πριν τη έναρξη του αγώνα, ο κόσμος του ΟΦΗ χειροκρότησε την ομάδα Νεανίδων του συλλόγου, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Κρήτης.

*Η ομάδα του Αθλου Ορεστιάδας, τίμησε τον Γιάννη Καρδαμανίδη (ανήκει πλέον στο προπονητικό δυναμικό της ακαδημίας του ΟΦΗ), για την προσφορά του, στην ομάδα της Ορεστιάδας.

Η γνώμη των πρωταγωνιστών

O προπονητής του Άθλου Ορεστιάδας Θοδωρής Χουσίδης δήλωσε: «Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, εμείς δεν είμασταν σε κανένα σημείο ανταγωνιστικοί, δεν μας βγήκε το πλάνο μας, ήταν ανώτερη η ομάδα του ΟΦΗ και αξίζει συγχαρητήρια. Εμείς παραμένουμε πάνω στη βαθμολογία, θα πάμε στα πλέι άουτ, έχουμε ακόμη παιχνίδια, πρέπει να «σηκώσουμε κεφάλι» και να συνεχίσουμε. Τα πλέι άουτ έχουν αρκετό δρόμο, εμείς στην έδρα μας είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά δεν τελείωσε η κανονική περίοδος, καθώς απομένουν δύο ματς, στην Ορεστιάδα με ΠΑΟΚ και εκτός με το Μίλωνα, όπου θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, ώστε να μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι από αυτά, ώστε να πάμε με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά στα πλέι άουτ».

Ο προπονητής του Ο.Φ.Η. Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Αθλο για την πορεία που έχει κάνει. Είναι πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες. Ημασταν καλύτεροι σε όλα τα στοιχεία.Είχαμε σε καταπληκτική μέρα τον πασαδόρο μας. Ηταν η καλύτερη εμφάνιση του, στο σέρβις και στην ακρίβεια της πάσας.Είναι μια ανάσα για μας.Να ευχαριστήσω τον κόσμο. Νιώσαμε έδρα το γήπεδο. Τον θέλουμε δίπλα μας και στο παιχνίδι με τον Πήγασο, που πρέπει να το κερδίσουμε και αυτό και να δώσουμε τη μάχη μας στα πλέι-άουτ.Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά η νίκη μας δίνει ελπίδα.Είναι και η ψυχολογία που σου δίνει η νίκη.Θεωρώ ότι θα παίξουμε πολύ καλύτερα στο μέλλον.Αργήσαμε να κάνουμε μεταγραφές, αλλά πήραμε τους παίκτες που θέλαμε.Θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα δώσουμε τη μάχη μας».

Ο κεντρικός του Ο.Φ.Η. Βαγγέλης Βαϊόπουλος δήλωσε: «Να δώσω επιτέλους συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και σε όλο το staff. Την αφιερώνουμε στον κόσμο της ομάδας, που ήρθε σήμερα και μας βοήθησε. Τον περιμένουμε και στα επόμενα παιχνίδια. Παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο. Αν χάναμε ήταν το τέλος. Παιζαμε με μια αξιόλογη ομάδα και για μένα αυτό το 3-0 είναι μεγάλη επιτυχία. Μην ξεχνάμε ότι ο Αθλος πήρε βαθμούς απο Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Η ομάδα μας πλεον με τις προσθηκες που έχουν γίνει είναι πολύ διαφορετική. Παίζουμε πολύ καλύτερα απο πριν. Ελπίζω να έχουμε το ίδιο πρόσωπο και στα επόμενα παιχνίδια. Το αποτέλεσμα είναι ένα χέρι σωτηρίας για μας. Είναι και μια νίκη ψυχολογίας. Έχουμε δρόμο ακόμη, αλλά θα τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος».

Ο ακραίος του Άθλου Ορεστιάδας Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε: «Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι το παιχνίδι κρίθηκε στα πάρα πολλά λάθη που κάναμε και στον Γιώργο Τζιουμάκα, που αποδεικνύει γιατί είναι ο καλύτερος Έλληνας διαγώνιος αυτή τη στιγμή. Πρέπει να βάλουμε αυτά που γίναν σήμερα και να δούμε πόσο και που ρπέπει να δουλέψουμε. Δεν γίνεται ομάδα που κάνει πάνω από 10 λάθη στο σετ να κερδίζει! Τίποτα δεν θα μας χαριστεί! Ο ΟΦΗ ήρθε με την πλάτη στον τοίχο και έδειξε μεγάλη αντίδραση, το μόνο που απομένει είναι να κάνουμε το ίδιο και εμείς στα πλέι άουτ. Μόνο έτσι μπορεί να σωθεί η κατάσταση».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα