Η καλύτερη ΑΕΚ που κατέκτησε δίκαια το Κύπελλο και η Άρτα που κέρδισε το στοίχημα της διοργάνωσης

Η καλύτερη ΑΕΚ που κατέκτησε δίκαια το Κύπελλο και η Άρτα που κέρδισε το στοίχημα της διοργάνωσης

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την ΑΕΚ που επιβεβαιώνοντας πως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα, κατέκτησε δίκια το Κύπελλο και για την Άρτα που κέρδισε το στοίχημα της διοργάνωσης.

Ένα ακόμα Final-4 ανήκει στο παρελθόν. Ένα Final-4 που θα το θυμόμαστε για μεγάλο διάστημα. Αρχικά όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, γιατί η ΑΕΚ κατακτώντας το Κύπελλο κατάφερε να γράψει ιστορία παίρνοντας το πρώτο της. Η αλήθεια είναι πως όσα Κύπελλα και να κατακτήσει κάποια ομάδα, οι άνθρωποί της, αλλά και ο κόσμος της δεν γίνεται να ξεχάσουν ποτέ το πρώτο, που πάντα είναι πιο γλυκό.

Αυτό φυσικά ισχύει και για την ΑΕΚ, κάτι που φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο και στην Άρτα, με τους ανθρώπους της ομάδας να χαίρονται με την ψυχή τους την κούπα. Κάτι απολύτως λογικό βέβαια, όχι μόνο γιατί το Κύπελλο ήταν το πρώτο, αλλά και γιατί τα προηγούμενα χρόνια πέρασαν πολλά ως Ερασιτεχνική, είδαν το τμήμα αυτό να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα και η χαρά όταν καταφέρνεις να αναγεννιέσαι από τις στάχτες σου, είναι απείρως μεγαλύτερη.

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο παρελθόν η Ένωση, θα βρούμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στο μέλλον. Σήμερα θα σταθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Η ΑΕΚ στο Τ9 της Άρτας έδειξε αυτό που δείχνει τους τελευταίους μήνες και ειδικά μετά την συμφωνία με τον Γιουνούς Οτσάλ, πως είναι δηλαδή η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην χώρα μας. Ο Τούρκος έχει καταφέρει να αλλάξει την ψυχολογία των παικτριών, να πάρει το καλύτερο από όλες, με την δουλειά του να αποδίδει καρπούς.

Αυτό έγινε και στην πόλη της Ηπείρου. Η ΑΕΚ όσο και αν μπορεί κάποιοι να έλεγαν το αντίθετο, λόγω του ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ο περσινός διεκδικητής, πήγε στο Final-4 ως φαβορί για τον τίτλο. Δεν λύγισε σε κανένα σημείο από το βάρος αυτό και στο τέλος κατάφερε να σηκώσει το Κύπελλο έχοντας δύο σχετικά άνετες νίκες και στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, την ομάδα δηλαδή που είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος και στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, που πέρσι κατέκτησε το νταμπλ.

Ο Γιουνούς κατάφερε να παίξει ουσιαστικά με 2 διαγώνιες, καθώς εκτός της Σίλβα, έκρυψε στην υποδοχή την Καλντερόν με το τρικ αυτό να κάνει την διαφορά, καθώς η Κουβανή που δεν είναι και η καλύτερη στην υποδοχή, παίρνοντας ελάχιστες πρώτες μπάλες και την ψυχολογία της δεν χάλασε, αλλά και ήταν ξεκούραστη για να κάνει εξαιρετικά παιχνίδια και σε ημιτελικό και σε τελικό στην επίθεση.

Βέβαια για να μπορέσει να γίνει αυτό με την Καλντερόν, χρειάστηκε να κάνουν μεγάλα παιχνίδια η Αρτακιανού και η Νίζετιχ. Τόσο η Ελληνίδα λίμπερο, όσο και η Αργεντίνα ακραία (αναδείχθηκε MVP) ήταν εξαιρετικές στην υποδοχή, «σκουπίζοντας» τα πάντα στην πίσω ζώνη, με την Νίζετιχ μάλιστα να είναι φοβερή και στην επίθεση. Δεν είναι καθόλου εύκολο να κρύψεις μια ακραία από την πρώτη μπάλα και για να το πετύχουν οι συγκεκριμένες είναι σίγουρο πως υπερέβαλαν εαυτούς, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Συνολικά η ΑΕΚ πήγε στην Άρτα με την σιγουριά των καλών εμφανίσεων το προηγούμενο δάστημα, δεν λύγισε γιατί κράτησε χαμηλά τους τόνους και έφτασε ως το τελος παίζοντας και στα δύο παιχνίδια καλύτερο βόλεϊ. Έχουμε πει άλλωστε πολλές πολλές φορές πως το συγκεκριμένο άθλημα είναι με διαφορά το πιο δίκαιο και στην Άρτα επιβεβαιώθηκε ακόμα μία φορά. Η ομάδα που έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις κατέκτησε το Κύπελλο και αυτή ήταν η ΑΕΚ, τόσο απλά.

Μια ΑΕΚ που με τα έως τώρα δεδομένα (δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει σε μια βδομάδα, έναν μήνα κλπ), φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί όχι μόνο για το πρωτάθλημα, αλλά ακόμα και για την πρώτη θέση. Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βρουν λύση για πίεση της Καλντερόν στην υποδοχή. Αν τα καταφέρουν μπαίνουν δυνατά στο κόλπο του πρωταθλήματος, αλλιώς δύσκολα οι «κιτρινόμαυρες» δεν θα πάρουν φέτος το νταμπλ.

Νικήτρια και η Άρτα

Πάμε τώρα στον δεύτερο λόγο που θα θυόμαστε το συγκεκριμένο Final-4. Αυτός είναι η διοργάνωση συνολικά που έγινε στην Άρτα. Λόγω της δουλειάς, έχω βρεθεί σε πολλές πόλεις της χώρας για Final-4, αλλά η ζεστασιά που ζήσαμε στην πόλη της Ηπείρου ήταν απίστευτη. Από τον Δήμαρχο, Χρήστο Τσιρογιάννη, όλοι στην Άρτα έδειχναν το πόσο ήθελαν αυτή την διοργάνωση και κυρίως πόσο ήθελαν να πετύχει. Και το κατάφεραν και με το παραπάνω. Η φιλοξενία ήταν άψογη, οι εξέδρες κατάμεστες με οικογένειες, αλλά και οπαδούς, το θέαμα καλό. Ίσως να έλειψε η αγωνία και οι αμφίρροπες μάχες, αλλά γι' αυτό «ευθύνεται» η ΑΕΚ που ήταν καλύτερη και το έδειξε εμφατικά και όχι η Άρτα.

αρτα

Και επειδή είπαμε για τις εξέδρες με οπαδούς. Προσωπικά μου είχε λείψει μια διοργάνωση και ένας τελικός με γεμάτες εξέδρες, οπαδούς, χωρίς μικτές ζώνες και άδεια καθίσματα. Η ατμόσφαιρα ήταν θερμή στο Τ9 με συνθήματα, με φωνές, τραγούδια, χωρίς όμως να γίνει το παραμικρό. Το ξέρω πως δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνεται συχνά, γιατί ο κίνδυνος επεισοδίων όταν σε Final-4 υπάρχουν ομάδες με μεγάλο πυρήνα οπαδών είναι μεγάλος, όμως στην Άρτα αυτό έγινε και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους. Στον Δήμο, στην τοπική Αστυνομία, στις 4 ομάδες, πραγματικά σε όλους και μακάρι αυτό να το ξαναδούμε σύντομα χωρίς να φοβόμαστε πως θα γίνουν επεισόδια και θα μετράμε τραυματίες...

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός με τον Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο έχει αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του σε σχέση με το ξεκίνημα, παρότι και το ρόστερ ήταν μικρό, αλλά και οι ποιοτικές προσθήκες δεν έγιναν τον Δεκέμβρη. Βέβαια μπορεί αυτή η αλλαγή εικόνας στην Άρτα να μην έφτασε, αλλά είναι σίγουρο πως οι «πράσινες» θα παλέψουν και με το παραπάνω για το πρωτάθλημα. Είτε το πάρουν όμως, είτε όχι, το καλοκαίρι που μας πέρασε έγιναν λάθη και μάλιστα μεγάλα. Λάθη που πλήρωσαν στο κακό ξεκίνημα, πλήρωσαν με την απώλεια του Κυπέλλου και θα φανεί αν τα πληρώσουν και στο μέλλον.

ΥΓ1: Ο ΠΑΟΚ από την άλλη ξεκίνησε εντυπωσιακά, δείχνοντας αρχικά ανίκητη ομάδα. Προσωπικά δεν θα μπω στην λογική του κακού κοουτσαρίσματος του Φενόλιο, που όντως ήταν κακό, αλλά στο ότι ενώ τον Δεκέμβριο μπορούσε να αποκτηθεί ακόμα μία ξένη, αυτό δεν έγινε. Και να μην το κάνει μια ομάδα που δεν έχει λεφτά, λες εντάξει. Το να μην το κάνει όμως μια ομάδα που έχει χρηματοδότη του διαμετρήματος του Αμοιρίδη, μιλάμε για λάθος και μάλιστα μεγάλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...