UPDATE:Γιορτή και «αστακός» το Αγρίνιο!

Gazzetta team
Ημέρα γιορτής, αλλά και ημέρα... υψηλού κινδύνου για το Αγρίνιο λόγω της διεξαγωγής του φάιναλ φορ βόλεϊ γυναικών! Η αστυνομία κράτησε σε απόσταση οπαδούς των «αιωνίων» και τους οδηγεί εκτός πόλης.

H μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας υποδέχεται σήμερα την αφρόκρεμα του γυναικείου βόλεϊ σε μια σημαντική διοργάνωση η οποία ολοκληρώνεται με τον τελικό της Κυριακής. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Πανναξιακός, αλλά και το απόλυτο αουτσάιντερ, ο Ηρακλής Κηφισιάς της Α2 υπόσχονται θέαμα και θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν την κούπα.

Από τις συνεντεύξεις τύπου της Παρασκευής τόσο οι πρωταγωνιστές που είναι οι προπονητές και οι παίκτριες, όσο και οι διοργανωτές έκαναν λόγο για μια γιορτή του αθλήματος, που παράλληλα θα αναδείξει και το Αγρίνιο.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά του νομίσματος... Αυτή που αφορά την ομαλή διεξαγωγή του φάιναλ φορ. Από το πρωί της Παρασκευής τα μέτρα στην πόλη είναι αυξημένα, κάτι που είχε από την περασμένη Δευτέρα επισημάνει σε ρεπορτάζ του το gazzetta! Το Αγρίνιο θυμίζει... αστακό με την παρουσία της αστυνομίας να είναι έντονη και σε πολλά σημεία που αφορούν την διοργάνωση και όχι μόνο.

Πρωινή παρουσία

Άλλωστε οπαδοί των δύο «αιωνίων» βρέθηκαν από τα ξημερώματα εντός της πόλης και περιφερειακά αυτής και αυτό ήταν αρκετό να σημάνει συναγερμό για παν ενδεχόμενο. Μάλιστα στον πεζόδρομο της Ηλία Ηλιού μαζεύτηκαν φίλοι των «ερυθρόλευκων» που έκαναν και πορεία σε δρόμους της πόλης υπό την διακριτική παρακολούθηση των ΜΑΤ. Πάντως το πλάνο της αστυνομίας ακολουθήθηκε κατά γράμμα με αποτέλεσμα να οδηγήσει τους οπαδούς στα αυτοκίνητα τους και να τους «συνοδεύσουν» στην έξοδο της πόλης με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Εκτός πόλης

Την ίδια ώρα, διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν συγκεντρωμένους περισσότερους από 200 οπαδούς του Παναθηναϊκού στο χωριό Στράτος, προς την γέφυρα του Αχελώου απαγορεύοντας την είσοδο στην πόλη και φυσικά περιμένοντας να απομακρυνθούν και οι τελευταίοι οπαδοί του Ολυμπιακού. Αμέσως μετά αναμένεται με νέα επιχείρηση και οι «πράσινοι» οπαδοί να οδηγηθούν συνοδεία κι αυτή μέσω της εθνικής οδού εκτός Αγρινίου.

Το ευχάριστο είναι ότι λίγες ώρες πριν από το πρώτο σερβίς, τα πράγματα κυλούν ομαλά αφού το σχέδιο της ΔΑ Ακαρνανίας, που ήταν να κρατήσει σε απόσταση τους οπαδούς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στέφθηκε με επιτυχία.

Οι ημιτελικοί της σημερινής μέρας έχουν ως εξής:

17.30 Πανναξιακός – Παναθηναϊκός
20.00 Ολυμπιακός – Ηρακλής Κηφισιάς

Το final four του Αγρινίου θα μεταδοθεί από την ΝΕΡΙΤ.