Η Σβιόντεκ πήρε τον τελικό με την Ριμπάκινα στη Ντόχα

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Ιγκα Σβιόντεκ σε στοπ βολέ
Η Ιγκα Σβιόντεκ κατέκτησε άλλον έναν τίτλο, αυτή τη φορά στη Ντόχα, επικρατώντας της Ελενα Ριμπάκινα με 2-0 σετ.

Μετά από ένα πραγματικό θρίλερ στο πρώτο σετ, η Ιγκα Σβιόντεκ έπαιξε εκπληκτικά στο δεύτερο και κέρδισε την Ελενα Ριμπάκινα με 2-0 σετ (7-6 (8), 6-2) στον τελικό στη Ντόχα.

Το πρώτο σετ ήταν μια μοναδική μάχη, με τις δύο τενίστριες να φτάνουν στο tie break το οποίο η Σβιόντεκ πήρε με 10-8, σε ένα σετ που είχε διάρκεια 90 λεπτά!

Η Ριμπάκινα κατέρρευσε στο δεύτερο, καθώς δέχτηκε νωρίς break και η Σβιόντεκ έφτασε στον 18ο τίτλο της καριέρας της και πρώτο μέσα στο 2024.

Είχε δύο άσους και 4 διπλά λάθη, αλλά και 5/10 break point έναντι 3/10 της Ριμπάκινα, η οποία ωστόσο πλησίασε αρκετά την Κόκο Γκοφ σε βαθμούς, στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά θα παραμείνει στο Νο4.

H Σβιόντεκ κατακτά την Ντόχα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και γίνεται η πρώτη τενίστρια μετά την Σερένα Γουίλιαμς (2013-15) που κερδίζει το ίδιο τουρνουά για τρεις συνεχόμενες σεζόν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα