Ζορίστηκε, αλλά πέρασε στις «16» η Σαμπαλένκα

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Αρίνα Σαμπαλένκα πανηγυρίζει στο Πεκίνο
Πάνω από 2,5 ώρες χρειάστηκε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, η Αρίνα Σαμπαλένκα, για να κάμψει την αντίσταση της Κέιτ Μπόουτλερ, με 2-0 σετ.

Η Λευκορωσίδα επικράτησε στο Πεκίνο με 7-5, 7-6(2) ύστερα από 2 ώρες και 32 λεπτά αγώνα, για να προκριθεί στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, σε ένα παιχνίδι που δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην Βρετανή τενίστρια, η οποία μπήκε από τα προκριματικά στο κυρίως ταμπλό.

Η Σαμπαλένκα είχε 8 άσους στο παιχνίδι, σώζοντας τα 10 από τα 12 break point που είχε η αντίπαλός της. Είχε καλό ποσοστό σε κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο σερβίς (69%, 57/83), και παρά τα 7 διπλά λάθη, έφτασε στη νίκη. Επόμενη αντίπαλος θα είναι η Ιταλίδα Τζασμίν Παολίνι.

Στις «16» και οι Πεγκούλα και Γκαρσία

Στον επόμενο γύρο βρίσκεται και η Τζέσικα Πεγκούλα. Παρά την απώλεια του πρώτου σετ στο tie break, πήρε εύκολα τα επόμενα δύο από την Μπλίνκοβα (6-2, 6-1) και έκλεισε θέση για τις «16» όπου την περιμένει ένα δύσκολο ματς κόντρα στην Οσταπένκο.

Στον τρίτο γύρο πέρασε και η Καρολίν Γκαρσία, που επίσης χρειάστηκε τρία σετ κόντρα στην Πουτίντσεβα (6-3, 3-6, 6-3) και η επόμενη αντίπαλός της θα είναι η Καλίνινα από την Ουκρανία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα