Η Καλίνινα αποχώρησε, η Ριμπάκινα τoν τίτλο στο Masters της Ρώμης

Η Έλενα Ριμπάκινα κατέκτησε τον τίτλο στη Ρώμη
Η Έλενα Ριμπάκινα είδε την Ανγκελίνα Καλίνινα να αποχωρεί μετά το 1ο game του 2ου σετ, εξ αιτίας τραυματισμού και να κατακτά τον τίτλο στο Masters της Ρώμης.

Η Έλενα Ριμπάκινα είναι η νέα πρωταθλήτρια του απλού γυναικών στο Masters της Ρώμης, η 23χρονη από το Καζακστάν είδε την Ανγκελίνα Καλίνινα να αποχωρεί μετά το 1ο game του 2ο σετ, με το σκορ να είναι στο υπέρ της 6-4, 1-0.

Nα σημειώσουμε για τη Ριμπάκινα πως στον προημιτελικό με την Ίγκα Σβιόντεκ, η Πολωνή είχε επίσης αποχωρήσει με πόνους στο γόνατο, μετά το 2-2 του 3ου σετ

Ο τελικός των γυναικών άρχισε αμέσως μετά τον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και ολοκληρώθηκε έπειτα από 65 λεπτά και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα.

Η Ριμπάκινα με αυτόν τον τρόπο έφθασε στον 5ο τίτλο της καριέρας της και 2ο μέσα στο 2023, μετά το Indian Wells. Παράλληλα, η πρωταθλήτρια του περσινού Wimbledon, με την πορεία της στη Ρώμη κέρδισε δυο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και από τη Δευτέρα θα φιγουράρει στο No.4, δημιουργώντας νέο ρεκόρ καριέρας.

Η Ανγκελίνα Καλίνινα δεν είχε την τύχη με το μέρος της στην πρώτη παρουσία σε τελικό τουρνουά Μasters, παρόλα αυτά η Ουκρανή αναρριχήθηκε 22 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και βρέθηκε στο Νο.25.

Το πρώτο σετ στον τελικό ήταν αμφίρροπο. Η Καλίνινα προηγήθηκε με 3-1, η Ριμπάκινα προσπέρασε 4-3, 5-4 και με το 2ο set point που βρήκε στο 10 game, έκλεισε το σετ με break (6-4) σε 55 λεπτά.

Η Ριμπάκινα προηγήθηκε 1-0 στο 2ο σετ, η Καλίνινα ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ και αμέσως μετά αποχώρησε, με τον τελικό να ολοκληρώνεται με άδοξο τρόπο για την ίδια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα