Οι Κουντεμέρτοβα και Καλίνινα έκλεισαν θέση στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης

Η Ανγκελίνα Καλίνινα
Οι Βερόνικα Κουντερμέτοβα και Ανγκελίνα Καλίνινα για πρώτη φορά προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης και θα αναμετρηθούν για μια θέση στον τελικό.

Η Βερόνικα Κουντερμέτοβα και η Ανγκελίνα Καλίνινα συνθέτουν το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών του απλού γυναικών στο Masters της Ρώμης.

Η Καλίνινα εξασφάλισε για πρώτη φορά την παρουσία της στα ημιτελικά του τουρνουά έπειτα από έναν μαραθώνιο αγώνα με την Βραζιλιάνα, Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια, με την Ουκρανή να επικρατεί με 6-7(2), 7-6(8), 6-3 έπειτα από τρεις ώρες και 41 λεπτά, στο μεγαλύτεριο σε διάρκεια παιχνίδι της σεζόν.

Ο αγώνας που σταμάτησε για λίγα λεπτά λόγω της βροχής μετά το 2ο σετ, είχε εντυπωσιακές διακυμάνσεις. Στο 1ο σετ η Καλίνινα προηγήθηκε 5-1, όμως η Χαντάντ Μάια το κατέκτησε στο τάι μπρέικ. Στο 3ο σετ η Βραζιλιάνα προηγήθηκε 3-0, όμως η Καλίνινα με έξι στη σειρά γκέιμες πήρε τη νίκη, σε ένα παιχνίδι που παίχθηκαν 247 συνολικά πόντοι.

Με ανατροπή στο σκορ εξασφάλισε επίσης την πρώτη της παρουσία στα ημιτελικά του τουρνουά η Βερόνικα Κουντερμέτοβα, επικρατώντας της Κινέζας, Κινβέν Ζενγκ με 3-6, 6-3, 6-3 σε δύο ώρες και 31 λεπτά.

H 26χρονη από τη Ρωσία φλερτάρει με την επιστροφή της στο Top 10, με πρόκριση στον τελικό θα ξεπεράσει την Πέτρα Κβίτοβα στο Νο.10, αν μάλιστα καταφέρει και πάρει το τουρνουά, θα βρεθεί στο Νο.7, ρίχνοντας στο Νο.9 τη Μαρία Σάκκαρη. Ρεκόρ καριέρας για την Κουντερμέτοβα στην παγκόσμια κατάταξη είναι το Νο.9, θέση που βρέθηκε για τελευταία φορά τον περασμένο Ιανουάριο.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης (17/5)

Προημιτελικά

14:00 Τζόκοβιτς - Ρούνε
16:00 Μπαντόσα -Οσταπένκο
20:00 Ρουντ - Σερούντολο
21:30 Σβιόντεκ - Ριμπάκινα

 

WTA Τελευταία Νέα