Mασάροβα - Σάκκαρη 1-2: Μεταμεσονύχτια πρόκριση στη Μαδρίτη

Η Μαρία Σάκκαρη με ανατροπή στο σκορ νίκησε την Ρεμπέκα Μασάροβα με με 3-6, 6-3, 6-3 και έκλεισε ραντεβού με την Πάουλα Μπαντόσα στη φάση των «16» στο Masters της Μαδρίτης.

Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε να κοπιάσει μέχρι τις 01:12 το πρωί ώρα Μαδρίτης για να νικήσει την Ισπανίδα, Ρεμπέκα Μασάροβα με 3-6, 6-3, 6-3 και να πάρει την πρόκριση στη φάση των «16» στο Μasters της Μαδρίτης, όπου θα αντιμετωπίσει μια άλλη Ισπανίδα την Πάουλα Μπαντόσα.

Οι παίκτριες παρουσίασαν πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή τους, η Μαρία Σάκκαρη δεν ήταν καλή στο 1ο σετ, όμως στη συνέχεια βελτίωσε τα ποσαστά στο 1ο σερβίς κι αυτό τη βοήθησε να φέρει στα μέτρα της τον αγώνα απέναντι σε μια αντίπαλο που έχασε 17 ευκαιρίες για break (3/20). Η Σάκκαρη τελείωσε το παιχνίδι με 24 winners και 37 αβίαστα λάθη και η Ισπανίδα με 22 winners και 41 αβίαστα λάθη.

Κακό σερβίς και 0-1

Η Σάκκαρη αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα με το σερβίς στο 1ο σετ, είχε μόλις 47,4% στο 1ο σερβίς (18/38) με αποτέλεσμα να στερείται ρυθμού στο παιχνίδι της. Παράλληλα υπέπεσε σε πέντε διπλά λάθη, δίνοντας 11 συνολικά ευκαιρίες για break στην αντίπαλό της, που εκμεταλλεύτηκε μια, αλλά ήταν αρκετή να καθορίσει την πορεία του σετ.

Η Μασάροβα άνοιξε τον αγώνα με love game, για να ακολουθήσει ένας χορός χαμένων ευκαιριών για break και για τις δύο παίκτριες. Στο 2ο game η Ισπανίδα προηγήθηκε 15-40, είχε και δύο αβαντάζ, όμως η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 1-1.

Με τη σειρά της η Ισπανίδα βρέθηκε στο 15-40, αλλά το break δεν ήρθε (2-1). Στο 4ο game η Σάκκαρη είχε δύο διπλά λάθη, αλλά δεν τα πλήρωσε (2-2). Στο ίδιο έργο θεατές και στο 5ο γκέιμ, με τη Μασάροβα να επιστέφει από το 15-40 για το 3-2 και αμέσως μετά στην 9η ευκαιρία να βρίσκει το break για το 4-2 και διατηρώντας το σερβίς της ξέφυγε με 5-2. Στο 8ο game η Σάκκαρη έσωσε δύο set point, μειώνοντας σε 5-3, όμως η Μασάροβα στο δικό της σερβίς και με το 4ο συνολικά set point, έκλεισε το σετ με 6-3.

Απάντηση με το ίδιο νόμισμα

Στο 2ο σετ η Ελληνίδα παίκτρια βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της στο σερβίς, φθάνοντας και μέχρι το 76,5%. Αυτό τη βοήθησε πόντο με τον πόντο να ισορροπεί τον αγώνα. Η Μασάροβα δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες για break στο 1ο γκέιμ, αλλά τις πέταξε και αυτές. Η Σάκκαρη με ευκολία έκανε το 2-1 και στο 2ο αβαντάζ που βρήκε, έφθασε στο break για το 3-1, για να ξεφύγει με 4-1.

Όμως τα χρειάστηκε, η Μασάροβα μείωσε 4-2 και με break έφθασε σε απόσταση βολής (4-3). Στο κρίσιμο σημείο η Σάκκαρη απάντησε με break για το 5-3 και δεν σερβίροντας είχε απαντήσεις στο 0-30 και στο 30-40, κατακτώντας το σετ με 6-3 και βγάζοντας 13 winners.

Αυτό της έδωσε ψυχολογία και ώθηση, καθώς μπήκε με break στο 3ο σετ και πολύ γρήγορα προηγήθηκε με 2-0. Στο 4ο γκέιμ η Σάκκαρη κινδύνεψε, το 40-0 έγινε 40-40 και παρά τον στιγμιαίο εκνευρισμό της, με δύο σερί πόντους έκανε το 3-1.

Η Μασάροβα φάνηκε να χάνει τελείως τον έλεγχο, με τη Σάκκαρη με το 2ο break στο σετ να ξεφεύγει στο 4-1. Όμως και πάλι η Ελληνίδα με τις λάθος επιλογές της και η Ισπανίδα στην 20η ευκαιρία συνολικά στον αγώνα, πέτυχε το 3ο break, μειώνοντας σε 4-2.

Η μάχη κορυφώθηκε. Στο σερβίς της Μασάροβα η Σάκκαρη δεν εκμεταλλεύτηκε τρεις ευκαιρίες για break, με την Ισπανίδα να πλησιάζει στο 3-4. Η Σάκκαρη με δύο καλά σερβίς προηγήθηκε με 5-3 και αμέσως μετά στρίμωξε τη Μασάροβα, με την Ισπανίδα να βρίσκεται στο 0-40, η Σάκκαρη είδε την αντίπαλό της στο 2ο match point, με το 41ο λάθος της να πετά την μπάλα στο φιλέ και να κλείνει το σετ με 6-3 και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει την πρόκριση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα