WTA: Αφήνει εκτός τις Τοπ30 παίκτριες από τα 250αρια τουρνουά το 2024!

Κώστας Ευθυμιάδης
H Μαρία Σάκκαρη κοιτάζει απορημένη
Ο τεχνικός διευθυντής του τουρνουά στην Οστράβα αποκάλυψε πως η WTA έχει ενημερώσει τα τουρνουά πως οι Τοπ30 παίκτριες δεν θα συμμετέχουν στα 250αρια.

Μία φήμη που αν ισχύει θα κάνει άνω κάτω το γυναικείο τένις, ανακοίνωσε ο τεχνικός διευθυντής στο τουρνουά της WTA στην Οστράβα.

Σύμφωνα με τον Τόμας Πέτερα, η WTA σκοπεύει από το 2024 να μην συμμετέχουν στα 250αρια τουρνουά, οι τενίστριες που θα βρίσκονται στο Τοπ30 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η WTA φέρεται να θέλει να δώσει ευκαιρία στις υπόλοιπες παίκτριες να κερδίσουν βαθμούς στα ranking, αλλά και οικονομικά έπαθλα, ωστόσο μια τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει χάος τόσο στην κατάταξη, όσο και στον προγραμματισμό του καλενταριού.

Ηδη, όπως είπε ο Πέτερα, αρκετά τουρνουά ξεκινούν διαδικασίες για να αναβαθμιστούν και από 250αρια να γίνουν 500αρια, ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν κορυφαίες τενίστριες, καθώς χωρίς μεγάλα ονόματα θα πάθουν μεγάλη ζημιά ως προς την ζήτηση του κόσμου για εισιτήρια.

Δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα ακόμη η WTA και υπάρχει η εκτίμηση πως μια τέτοια κίνηση θα κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση. Αρκετά τουρνουά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αναβάθμιση, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν η απαγόρευση στα 250αρια θα αφορά το Τοπ30 της εκάστοτε εβδομάδας, ή του μήνα, ή του year end της προηγούμενης σεζόν. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση της WTA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα