Σάκκαρη - Βέκιτς 2-0: Απτόητη και ημιτελικά στο Λινζ

Δημήτρης Ντζάνης
Η Μαρία Σάκκαρη έχασε match point, μετά έσωσε πέντε set points στο tie break του 2ου σετ και κάπως έτσι νίκησε την Ντόνα Βέκιτς με 6-3, 7-6(8) για την πρόκριση στα ημιτελικά στο 250άρι τουρνουά στο Λινζ της Αυστρίας.

Η Μαρία Σάκκαρη παρότι έχασε match point, διατήρησε την ψυχραιμία της, έσβησε πέντε set points της Ντόνα Βέκιτς, για να φθάσει στη νίκη με 6-3, 7-6(8) και στην πρόκριση στα ημιτελικά στο 250άρι τουρνουά στο Λινζ της Αυστρίας.

Eκεί το Σάββατο (11/2), λίγο μετά τις 16:30 ώρα Ελλάδας θα αντιμετωπίσει μια από τις Κλάρα Τάουσον ή Πέτρα Μάρτιτς για την είσοδο στον τελικό. Στις 15:00 ώρα Ελλάδας θα αρχίσει ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στην Τσέχα, Μαρκέτα Βοντρούσοβα και τη Ρωσίδα, Αναστασία Ποτάποβα.

Η κόντρα ανάμεσα στις δύο φίλες, τη Μαρία Σάκκαρη και την Ντόνα Βέκιτς είχε ένα... ήσυχο 1ο σετ και ένα 2ο σετ με πολλές διακυμάνσεις και συγκινήσεις.

Ενα break αρκούσε για το 1-0

Το πρώτο σετ είχε κυρίαρχη τη Σάκκαρη, που με μεγαλύτερη σταθερότητα στο παιχνίδι της το κατέκτσησε με ευκολία απέναντι στην 26χρονη από την Κροατία.

Το break από τη Σάκκαρη στο 4ο game, ήταν καθοριστικό, καθώς προηγήθηκε με 3-1, έφθασε στο 5-2 και έχοντας συνολικά 11 winners έκλεισε το σετ με 6-3 σε 40 λεπτά.

Μάχη στο 2o σετ, με ανατροπές

Η Σάκκαρη άρχισε ιδανικά και το 2ο σετ. Στην 3η ευκαιρία που δημιούργησε έκανε το break και μετά το 2-0. Η Βέκιτς, αν και δεν είχε σταθερότητα στην απόδοσή της, μπόρεσε να αντιδράσει.

Πέτυχε το 1o break με love game για το 2-2 και προσπέρασε 3-2, εκμεταλλευόμενη τα λάθη από τη Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα απάντησε με love game (3-3) και κάπου εκεί η μάχη φούντωσε.

Το διπλό λάθος από τη Βέκιτς έφερε τo break και το 4-3 για τη Σάκκαρη. Η Βέκιτς φάνηκε να πετά την τελευταία της ευκαιρία στο 8o game, όμως το σετ είχε πολλά να δώσει. Η κροάτισσα προηγήθηικε 0-40, όμως η Σάκκαρη με τέσσερις σερί πόντους έφθασε στο αβαντάζ και με άσο προηγήθηκε 5-3.

Η Βέκιτς βρήκε νέα ευκαιρία στο 10ο game: Προβάδισμα 0-30, η Σάκαρη απάντησε για το 40-30 και τo 1o match point, όμως η Βέκιτς το έσβησε, έφθασε στο break και 5-5.

Στο επόμενο game η Βέκιτς προηγήθηκε 30-0, η Σάκκαρη ισορρόπησε, είχε δύο αβαντάζ για break, τα έχασε με τη Βέκιτς να κάνει το 6-5.

Η Σάκκαρη χωρίς προβλήματα ισοφάρισε σε 6-6 και tie break.

Αρχισε με mini break και 2-0 για τη Σάκκαρη, η Βέκιτς το γύρισε σε 3-2 και με τρεις σερί πόντους έφθασε στο 6-3 και σε τριπλό set point.

Η Σάκκαρη τα έσωσε (6-6), η Βέκιτς είχε άλλα δύο, 7-6 και 8-7, όμως η Σάκκαρη προηγήθηκε 9-8 και στη 2η ευκαιρία να κλείσει το σετ το έκανε, φθάνοντας στην τελική επικράτηση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα