Σάκκαρη - Μπούζκοβα 2-0: Και τελικός στη Γουαδαλαχάρα

Newsroom
Σάκκαρη - Μπούζκοβα 2-0: Και τελικός στη Γουαδαλαχάρα
Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει απτόητη την πορεία της στη Γουαδαλαχάρα, νίκησε σε δύο δόσεις τη Μαρί Μπούζκοβα με 2-0 και σε λίγες ώρες θα παίξει στον τελικό απέναντι στην Τζέσικα Πεγκούλα.

Η Μαρία Σάκκαρη έπειτα από έναν περιπετειώδες ημιτελικό νίκησε την Τσέχα, Μαρί Μπούζκοβα με 7-5, 6-4 και προκρίθηκε στον τελικό του 1000αριού τουρνουά στη Γουαδαλαχάρα.

Εκεί σε τέσσερις περίπου ώρες (02:00 το πρωί ώρα Ελλάδας) η Σάκκαρη θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της καριέρας της με αντίπαλο την Αμερικανίδα, Τζέσικα Πεγκούλα.

Και για την 28χρονη Ελληνίδα θα είναι το ιδανικό σενάριο, αν τα καταφέρει απέναντι στην Πεγκούλα, καθώς ο πρώτος στόχος της ήταν η πρόκριση στο WTA Finals, μετά τη νίκη στον προημιτελικό επί της Κουντερμέτοβα.

Η Σάκκαρη θα παίξει στον 7ο τελικό της καριέρας της, 4ο μέσα στο 2022 και 2ο σε 1000άρι WTA, μετά το Indian Wells τον Μάρτιο.

Επίσης μέσα στο 2022 ήταν φιναλίστ στο 500άρι τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης τον Μάρτιο και στο 25άρι της Πάρμα πριν από μερικές εβδομάδες. Απέναντι στην Πεγκούλα θα διεκδικήσει το 2ο τίτλο της καριέρας της, ο μοναδικός της τίτλος έχει έρθει στο Ραμπάτ το 2019.

Ο ημιτελικός με την Μπούζκοβα άρχισε στις 03:00 το πρωί ώρα Ελλάδας και σταμάτησε μετά το 1ο σετ, εξ αιτίας της βροχής. Ύστερα από αναμονή τριών ωρών αποφασίστηκε το παιχνίδι να συνεχιστεί στις 21:00 ώρα Ελλάδας, όπως και έγινε, χωρίς να υπάρχει κάποιο απρόοπτο, με τη Σάκκαρη να κατακτά το 2ο σετ σε 63 λεπτά και να φεύγει για να ξεκουραστεί εν όψει του τελικού.

Θρίλερ το πρώτο σετ και δικαίωση για Σάκκαρη

Αδιανόητα πράγματα έγιναν στο πρώτο game. Κράτησε 15 λεπτά, με την Σάκκαρη να κάνει 4 διπλά λάθη, την Μπούζκοβα να φτάνει σε 5 break point, αλλά μετά από 9 ισοπαλίες, η Ελληνίδα ήταν αυτή που το κέρδισε!

Μια χαμένη επιστροφή της Σάκκαρη έφερε το 1-1, με την Ελληνίδα να κάνει το 2-1 ωστόσο μετά από ένα κακό σλάις της Μπούζκοβα.

Η Σάκκαρη βρήκε break και έκανε το 3-1 προλαβαίνοντας ένα drop shot της Μπούζκοβα, αλλά η Τσέχα άμεσα πήρε πίσω το break μειώνοντας σε 3-2΄.

Με love service game η Τσέχα ισοφάρισε σε 3-3, όμως η Σάκκαρη, παρά τα άσχημα ποσοστά στο σερβίς της, κατάφερε να κρατήσει και να προηγηθεί με 4-3.

Η Μπούζκοβα ισοφάρισε εκ νέου με χαμένο φόρχαντ της Μαρίας, με την Σάκκαρη να παίρνει το πρώτο της εύκολο game για να κάνει το 5-4.

Η Σάκκαρη έφτασε σε διπλό σετ πόιντ το οποίο έχασε με δύο κακές επιστροφές, ενώ έχασε και άλλα 5 στη συνέχεια με δικά της άστοχα χτυπήματα. Μετά από 7 χαμένα σετ πόιντ της Σάκκαρη, η Μπούζκοβα ισοφάρισε, αλλά η Μαρία προηγήθηκε με 6-5 και έβαλε πάλι υπό πίεση την Τσέχα.

Τελικά το σετ τελείωσε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Η Μπούζκοβα προηγήθηκε 40-0 στο σερβίς της, έκανε δύο διπλά λάθη βάζοντας στο παιχνίδι την Σάκκαρη και η Ελληνίδα το εκμεταλλεύτηκε, κάνοντας και break με έναν winner.

Έδειξε χαρακτήρα στο 2ο σετ

Το δεύτερο... ημίχρονο του ημιτελικού είχε κι αυτό θρίλερ, όμως η Σάκκαρη στο τέλος καθάρισε.

Η Σάκκαρη εμφανίστηκε πιο έτοιμη στο κορτ. Κρατώντας με άνεση το σερβίς της, έκανε το 1-0 και το 2-1. Στο 4ο game η Ελληνίδα προηγήθηκε 15-40 και με τη δεύτερη ευκαιρία έκανε το break για το 3-1. Με ευκολία προηγήθηκε 4-1, απέναντι στην Τσέχα, που φαινόταν σαν χαμένη στο κορτ.

Όμως η Μπουζκόβα κρατώντας το σερβίς της μείωσε σε 4-2 και παρότι η Σάκκαρη προηγήθηκε 30-0 γύρισε το game για το δικό της break (4-3).

H Τσέχα διεύρυνε το σερί της για το 4-4, για να ακολουθήσει το καθοριστικό 9ο γκέιμ. Η Σάκκαρη βρέθηκε στο 0-40, όμως με πέντε σερί πόντους το κατέκτησε για το 5-4. Στο επόμενο game η Σάκκαρη τελείωσε τον ημιτελικό με το τρίτο match point που δημιούργησε.

 

WTA Τελευταία Νέα