Κρειτσίκοβα - Σβιόντεκ 2-1: Η Τσέχα τον τίτλο στην… έδρα της κόντρα στο Νο1

Newsroom
Κρειτσίκοβα - Σβιόντεκ 2-1: Η Τσέχα τον τίτλο στην… έδρα της κόντρα στο Νο1
Σε ένα επικό ματς που κράτησε 3 ώρες και 16 λεπτά, η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα λύγισε την Ιγκα Σβιόντεκ σε τρία σετ.

Το ωραιότερο ίσως παιχνίδι της σεζόν έγινε στον τελικό της Οστράβα μεταξύ της Ιγκα Σβιόντεκ και της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Νικήτρια αναδείχθηκε η δεύτερη με 2-1 σετ (5-7, 7-6, 6-3) σε ματς που κράτησε 3 ώρες και 16 λεπτά.

Ο τελικός ήταν εκπληκτικός και από πλευράς ποιότητας, αλλά και από πλευράς σασπένς. Η Σβιόντεκ προηγήθηκε με 5-1 στο πρώτο σετ και βρέθηκε να ισοφαρίζεται σε 5-5 και να έχει στην πλάτη της τρία break point της Κρεϊτσίκοβα! Τελικά κράτησε το σερβίς της και έκανε και break για να πάρει τον πρώτο σετ.

Η Τσέχα απάντησε όμως στο tie break του δεύτερου το οποίο κέρδισε με 7-4. Στο τρίτο και με το σκορ 5-3 υπέρ της η Τσέχα, έφτασε σε 5 συνολικά match point (τα δύο στο προηγούμενο game) τα οποία έσβησε η Σβιόντεκ.

Στο έκτο όμως με έναν άσο πανηγύρισε τον τίτλο μπροστά στους συμπατριώτες της. Αυτός είναι ο πέμπτος τίτλος στην καριέρα της, o οποίος φέρνει και άνοδο 9 θέσεων την Δευτέρα (Νο14).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα