Σβιόντεκ: Η Χαντάντ Μάια την πέταξε εκτός συνέχειας στο Τορόντο (vids)

Newsroom
Σβιόντεκ: Η Χαντάντ Μάια την πέταξε εκτός συνέχειας στο Τορόντο (vids)
Η Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια πήρε τεράστια πρόκριση απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ιγκα Σβιόντεκ, για να βρεθεί στα προημιτελικά του Τορόντο.

Το Νο1 του κόσμου, η Ιγκα Σβιόντεκ, αποχαιρέτησε νωρίς το Τορόντο!

Η Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια, μετά από μία ματσάρα που κράτησε ακριβώς 3 ώρες, την απέκλεισε με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-5) και συνεχίζει στα προημιτελικά.

Η Χαντάντ ανάγκασε την Σβιόντεκ να παίξει στα «κόκκινα» σε όλο το ματς. Κατάφερε να της σπάσει το σερβίς νωρίς στο πρώτο σετ και να κρατήσει ως το τέλος για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Εφτασε μια ανάσα από το να σπάσει ξανά το σερβίς του Νο1 στο πρώτο game του δεύτερου σετ που ήταν… μαραθώνιο. Εκεί η Σβιόντεκ άντεξε και έσβησε όλες τις ευκαιρίες της αντιπάλου της, για να κάνει η ίδια το break λίγο αργότερα και να πάρει το σετ με 6-3 (χαρακτηριστικό της πίεσης που άσκησε η Χαντάντ, είναι πως μέχρι το πρώτο game του δεύτερου σετ είχε 9 break point έναντι κανενός της Σβιόντεκ).

Το θρίλερ συνεχίστηκε στο τρίτο σετ, με την Χαντάντ να είναι αυτή που έσπασε το σερβίς της Πολωνής και βρέθηκε μπροστά με 4-2 και στο σερβίς. Η Σβιόντεκ κατάφερε να το σβήσει αμέσως και ισοφάρισε στη συνέχεια σε 4-4. Η Βραζιλιάνα κράτησε το σερβίς της και προηγήθηκε 6-5, αναγκάζοντας την Σβιόντεκ να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Εκεί βρέθηκε με δύο match point η Χαντάντ και κατάφερε να πάρει με break μία σπουδαία πρόκριση.

Επόμενο εμπόδιο θα είναι μία εκ των Μπένσιτς και Μουγκουρούθα στα προημιτελικά.

Η Πεγκούλα απέκλεισε την Γκιόργκι

Η Τζέσικα Πεγκούλα κατάφερε δύσκολα να αφήσει εκτός την κάτοχο του περσινού τίτλου, Καμίλα Γκιόργκι. Η Αμερικανίδα χρειάστηκε ένα break στο τρίτο σετ για να κερδίσει την Ιταλίδα και μάλιστα το έκανε με ανατροπή. Εχασε με 6-3 το πρώτο σετ και πήρε με 6-0, 7-5 τα επόμενα δύο και μαζί το εισιτήριο για την 8αδα. Επόμενη αντίπαλος μία εκ των Ρίσκε και Πουτίντσεβα.

 

WTA Τελευταία Νέα