WTA Finals: Η Σαμπαλένκα νίκησε την Ζαμπέρ και παίζει την πρόκριση με την Σάκκαρη στα ημιτελικά

Newsroom
WTA Finals: Η Σαμπαλένκα νίκησε την Ζαμπέρ και παίζει την πρόκριση με την Σάκκαρη στα ημιτελικά
Η Αρίνα Σαμπαλένκα έκανε μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Ονς Ζαμπέρ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Τεράστια νίκη πήρε η Αρίνα Σαμπαλένκα στην πρεμιέρα του WTA Finals.

Αν και βρέθηκε να χάνει εύκολα το πρώτο σετ από την Ονς Ζαμπέρ (6-3), πήρε τα επόμενα δύο (7-6, 7-5), ανατρέποντας μάλιστα εις βάρος της καταστάσεις μετά από 2 ώρες και 28 λεπτά αγώνα.

Η Ζαμπέρ στο πρώτο σετ έκανε δυο break, ένα στην αρχή και ένα στο τέλος του, για να το κατακτήσει με 6-3.

Στο 2ο η Σαμπαλένκα προηγήθηκε 4-1, αλλά είδε την Ζαμπέρ να την ισοφαρίζει σε 5-5 και να προηγείται με 5-3 στο tie break. Εκεί όμως η Λευκορωσίδα πήρε τέσσερις συνεχόμενους πόντους, για να κατακτήσει το σετ και να μείνει ζωντανή στο ματς.

Στο τρίτο έκανε άλλη μία ανατροπή καθώς η Τυνήσια είχε προβάδισμα με 4-2 και δικό της σερβίς. Εκεί η Σαμπαλένκα κατάφερε να σπάσει το σερβίς της αντιπάλου της και στη συνέχεια να ισοφαρίσει σε 4-4. Πέρασε μπροστά με 6-5 και έσπασε εκ νέου το σερβίς της Ζαμπέρ, για να ξεσπάσει σε κλάματα μετά την δύσκολη νίκη της.

«Τελικός» με Σάκκαρη

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής, Σάκκαρη και Σαμπαλένκα είναι στο 1-0 και αντιμετωπίζει η μία την άλλη τα ξημερώματα της Πέμπτης στις 02:00 ώρα Ελλάδος.

Η Σάκκαρη δεν έχει απώλεια σετ από το δικό της ματς και ο αγώνας αυτός θα στείλει υπό προϋποθέσεις απευθείας τη νικήτρια στον επόμενο γύρο.

Αν η Σάκκαρη κερδίσει, θα πάει απευθείας ημιτελικά εφ’ όσον κερδίσει και η Πεγκούλα την Ζαμπέρ, ενώ το αντίθετο θέλει η Σαμπαλένκα αν κερδίσει αυτή την Σάκκαρη, ώστε να αποφύγουν τα μπλεξίματα με τριπλές ισοβαθμίες στο τέλος.

Νωρίτερα, στις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, η Ζαμπέρ θα παίξει με την Πεγκούλα, σε ένα must win παιχνίδι και για τις δύο, καθώς όποια χάσει, μένει οριστικά εκτός ημιτελικών.

  • Tags:
 

WTA FINALS Τελευταία Νέα