Wimbledon: Πρώτη «βόμβα», ο Χουρκάτζ εκτός 2ου γύρου!

Newsroom
Wimbledon: Πρώτη «βόμβα», ο Χουρκάτζ εκτός 2ου γύρου!
Ο Χουμπέρτ Χουρκάτζ είναι το πρώτο μεγάλο θύμα αποκλεισμού στο Wimbledon, καθώς ο Νταβίντοβιτς- Φοκίνα τον απέκλεισε σε 5 σετ.

Ο Χουμπέρτ Χουρκάτζ είναι ο πρώτος παίκτης του Τοπ10 που αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του Wimbledon.

Ηττήθηκε από τον Νταβίντοβιτς-Φόκινα με 3-2 σετ (7-6, 6-4, 5-7, 2-6, 7-6), σε ένα ματς που ο Πολωνός ανέτρεψε το εις βάρος του 2-0 στα σετ, έσωσε 3 match point του αντιπάλου του, πήρε ανάσα από την διακοπή στο τρίτο σετ λόγω βροχής μετά το 5-5, για να χάσει τελικά το ματς στο super tie break του πέμπτου σετ...

Ο Φοκίνα αιφνιδίασε τον περσινό ημιφιναλίστ και πήρε τα πρώτα δύο σετ με 7-6, 6-4 και έφτασε σε τρία match point στο υπέρ του 5-3 (40-0) στο τρίτο σετ, αλλά με… κάποιον τρόπο ο Χουρκάτζ ισοφάρισε κάνοντας break!

Μετά το 5-5, ο αγώνας διακόπηκε λόγω βροχής, κάτι που λειτούργησε… λυτρωτικά για τον Χουρκάτζ, ο οποίος επέστρεψε και αφού κράτησε το σερβίς του, έκανε και δεύτερο break για να πάρει το σετ με 7-5!

Κέρδισε εύκολα με 6-2 το τέταρτο και στο πέμπτο και κρίσιμο, βρήκε break στο 2-2. Ωστόσο, στο υπέρ του 5-4 σέρβιρε για το ματς και δέχτηκε break από τον Ισπανό. H πρόκριση κρίθηκε στο super tie break, με τον Φοκίνα να το κερδίζει με 10-8 και να παίρνει αγχωτική πρόκριση, στην πρώτη μεγάλη «βόμβα» του τουρνουά.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα