US Open: Στα ημιτελικά του αμερικανικού όπεν η Σβιόντεκ για πρώτη φορά στην καριέρα της

Newsroom
US Open: Στα ημιτελικά του αμερικανικού όπεν η Σβιόντεκ για πρώτη φορά στην καριέρα της
Η Ίγκα Σβιόντεκ χρειάστηκε δύο ώρες για να κάμψει την αντίσταση της Τζέσικα Πεγκούλα και να τσεκάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η κάτοχος του Roland Garros επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 7-6) της 28χρονης Αμερικανίδας. Στο πρώτο σετ η Σβιόντεκ ήταν ανώτερη και το πήρε εύκολα με 6-3. Στο δεύτερο όμως τα πράγματα άλλαξαν. Μπορεί η Πολωνή να ξεκίνησε κάνοντας μπρέικ, όμως η αντίπαλός της απάντησε κατευθείαν με το ίδιο νόμισμα. Συνολικά έχει δέκα μπρέικ στο δεύτερο σετ, με την Σβιόντεκ να παίρνει το προβάδισμα και την Πεγκούλα να ισοφαρίζει αντίστοιχες φορές (2-2, 4-4, 5-5, 6-6) στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Η 21χρονη Πολωνή ήταν η πρώτη που κατάφερε να φτάσει στο +2 (4-2). Η Πεγκούλα έκανε το μπρέικ και μείωσε σε 4-3, η Σβιόντεκ απάντησε διευρύνοντας και πάλι το προβάδισμά της (5-3), με την Αμερικανίδα να βγάζει και πάλι αντίδραση (5-4), αλλά μέχρι εκεί. Έπειτα, η Σβιόντεκ πήρε το... όπλο της κι έκανε το 7-4 κερδίζοντας το ματς και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Εκεί θα βρει την Αρίνα Σαμπαλένκα, απέναντι στην οποία μετράει τρεις σερί νίκες στους τελευταίους τέσσερις αγώνες που έχουν τεθεί αντίπαλοι. Το φετινό ρεκόρ της Σβιόντεκ στα Grand Slam είναι 19-2 (!!).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα