Τατιάνα Μαρία - Μαρία Σάκκαρη 1-2: Κρατάει την πρόκριση στον 2ο γύρο του US Open, πετάει το σερβίς

Τατιάνα Μαρία - Μαρία Σάκκαρη 1-2: Κρατάει την πρόκριση στον 2ο γύρο του US Open, πετάει το σερβίς
Η Μαρία Σάκκαρη έβαλε δύσκολα στον εαυτό της αλλά τελικά επικράτησε της Τατιάνα Μαρία με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-0) για να πάρει την πρόκριση στον 2ο γύρο του US Open.

Οι εφιάλτες του Wimbledon ξύπνησαν για την Μαρία Σάκκαρη, όμως αυτήν τη φορά η απάντησή της ήταν εμφατική. Η Ελληνίδα δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην Τατιάνα Μαρία, αλλά η ποιότητά της έκρινε το 3ο σετ, για να έρθει η πρόκριση στον 2ο γύρο του US Open με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-0), παίρνοντας μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα της στον 3ο γύρο του Λονδρέζικου σλαμ πριν από λίγο καιρό.

Η περσινή ημιφιναλίστ του US Open αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες με τα slice της Γερμανίδας και την αναπήδηση της μπάλας, μέτρησε 39 αβίαστα και είχε πολύ χαμηλά ποσοστά στα περασμένα πρώτα σερβίς (38/74), κάνοντας και 8 διπλά λάθη.

Ωστόσο στο 3ο σετ ανέβασε την απόδοσή της και μπαίνει με το δεξί στο US Open, περιμένοντας στον δεύτερο γύρο μία εκ των Νταϊάν Παρί ή Ζίγιου Γουάνγκ.

Έψαξε ανατροπή από το ξεκίνημα η Σάκκαρη

Το υπομονετικό παιχνίδι της Γερμανίδας μπέρδεψε την Σάκκαρη από το ξεκίνημα. Η Ελληνίδα δυσκολεύτηκε να συνηθίσει τις συνθήκες στο κορτ και έχασε τον έλεγχο σε αρκετές μπάλες. Εξ ου και τα 12 αβίαστα σε μόλις έξι games στο ξεκίνημα.

Τα τέσσερα εξ αυτών έγιναν μαζεμένα στο δεύτερο game, όπου η Τατιάνα Μαρία πέτυχε το break για να διατηρήσει το προβάδισμά της ως το 4-1. Ένα game άφησε πίσω τα αβίαστα λάθη η Σάκκαρη και με δύο καθαρούς winner πήρε πίσω το break και συνέχισε να αυξάνει την πίεσή της με το φόρχαντ.

Βρίσκοντας μεγαλύτερη ισορροπία στις επιθέσεις αλλά και το απαραίτητο βάθος, κατάφερε να βάλει περισσότερες επιστροφές στο κορτ και πίεσε το δεύτερο σερβίς της Γερμανίδας. Μετά από ένα game μαραθώνιο εκμεταλλεύτηκε δύο συνεχόμενα διπλά λάθη της αντιπάλου της και προηγήθηκε με 4-5.

Παρόλο που έπαιξε με μόλις 43% (13/30) περασμένα πρώτα σερβίς και έκανε 20 αβίαστα στο σετ, η Σάκκαρη πήρε πέμπτο συνεχόμενο game για να κλείσει το σετ στο 4-6, αφού επέστρεψε από την... κόλαση του τριπλού break point. Η Τατιάνα Μαρία προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά την αναπήδηση της μπάλας με το slice για να μη δεχθεί τις επιθέσεις από το φόρχαντ, όμως ένα λάθος της στο φιλέ στο 30-40 αποτέλεσε ουσιαστικά το κύκνειο άσμα για το 1ο σετ.

Τραγικό σερβίς και 1-1

Το σερί των κερδισμένων games για την Σάκκαρη σταμάτησε, για να ακολουθήσει η... καταστροφή. Η Ελληνίδα υπέπεσε σε τέσσερα διπλά λάθη στο ίδιο game, για να χαρίσει ένα break στην αντίπαλό της, που πήρε ξανά προβάδισμα με 3-0, όπως και στο 1ο σετ. Το σκηνικό άλλωστε παρέμεινε το ίδιο, με την Τατιάνα Μαρία να χτίζει μέσω των slice τους πόντους της από τη βασική γραμμή και να ανεβαίνει στο φιλέ όταν βρίσκει την ευκαιρία.

Σταδιακά έψαχνε και τα ανεβάσματα μετά το σερβίς της, φτάνοντας με ευκολία ως το 5-2. Μπορεί η Σάκκαρη να κρατήθηκε, σβήνοντας set point στο σερβίς της για το 5-3, αλλά μην βάζοντας μόλις το 45% των επιστροφών της στο κορτ στο 2ο σετ και με μόλις 14/28 περασμένα πρώτα (6 διπλά λάθη) μοιραία το παιχνίδι πήγε στο 3ο σετ.

Άλλαξε τακτική και πήρε την πρόκριση

Δύο άσοι με το ξεκίνημα του decider ήταν μία καλή αρχή για την Ελληνίδα, που συνέχισε να χάνει τους πόντους στα μεγάλα ράλι, μην μπορώντας να διαχειριστεί τη χαμηλή αναπήδηση. Με την προτροπή του Τομ Χιλ, η Σάκκαρη άλλαξε τακτική, απάντησε με slice στις άμυνες της Γερμανίδας και ανέβασε την απόδοσή της στο μέγιστο. Βρήκε λύσεις από το σερβίς (9/11 κερδισμένους πόντους στο πρώτο) και πίεσε όσο περισσότερο μπορούσε την Μαρία. Η Γερμανίδα δεν κατάφερε να πάρει... ανάσα στο σερβίς της στο φινάλε, κερδίζοντας μόνο 3/11 πόντους στο πρώτο σερβίς. Η Σάκκαρη πέτυχε τα break που χρειαζόταν, βρήκε λύσεις και αυτοπεποίθηση με τα χτυπήματά της στην ευθεία και βγήκε από τον λαβύρινθο που έμπλεξε τον εαυτό της για να πάρει το 3ο σετ με το εμφατικό 3-0.

Χρειάζεται φυσικά να πετάξει την εμφάνιση των πρώτων σετ, ειδικά αυτήν του δεύτερου, αν θέλει να πετύχει ανάλογη πορεία της περσινής στο US Open, όπου και είχε φτάσει ως τον ημιτελικό της διοργάνωσης...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

US OPEN Τελευταία Νέα