Top-4: Οι τίτλοι της νέας γενιάς απέναντι στους Big-3

Top-4: Οι τίτλοι της νέας γενιάς απέναντι στους Big-3
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Ντομινίκ Τιμ έχουν κατακτήσει τίτλο απέναντι στα 2 από τα 3 μέλη του Big-3.

Η νέα γενιά του τένις προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να κατακτήσει έναν τίτλο Grand Slam αλλά οι Big-3 δεν έχουν αφήσει κανένα παίκτη να τους πάρει τη μπουκιά... μέσα από το στόμα από το 2016 έως τις αρχές του 2020.

Στη νέα γενιά θα συναντήσουμε τον Ντομινίκ Τιμ που έχει ξεπεράσει τα 25, τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (1997), τον Στέφανο Τσιτσιπά (1998), τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (1996) και άλλους παίκτες μικρότερους σε ηλικία.

Από αυτή την ομάδα κανείς δεν έχει κατακτήσει Grand Slam αν και τα μέλη της έχουν παίξει σε 4 τελικούς και μονάχα δυο έχουν πάρει τίτλο στην καριέρα τους απέναντι στους Big-3.

Δυο τενίστες και τέσσερις τίτλοι κόντρα στους Φέντερερ και Τζόκοβιτς αφού τον Ναδάλ δεν τον έχει κερδίσει κανείς!

Ζβέρεφ - Τζόκοβιτς (Italian Open 2017)

Ζβέρεφ - Τζόκοβιτς (Italian Open 2017)

Ζβέρεφ - Φέντερερ (Rogers Cup 2017)

Ζβέρεφ - Φέντερερ (Rogers Cup 2017)

Zβέρεφ - Τζόκοβιτς (ATP Finals 2018)

Zβέρεφ - Τζόκοβιτς (ATP Finals 2018)

Τιμ - Φέντερερ (Indian Wells 2019)

Τιμ - Φέντερερ (Indian Wells 2019)

Τα τελευταία δυο χρόνια έχουν σημαντική... πτώση στην καριέρα του και ειδικά το 2019 ήταν πολύ κακή χρονιά για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Γερμανός τενίστας έκανε "θαύματα" το 2017 και το 2018 και κατάφερε να κερδίσει 3 τίτλους κόντρα στους Big-3.

Η ιστορία κατέγραψε τον πρώτο στη Ρώμη. Στο Italian Open 2017 και σε χωμάτινο κορτ. Ο Ζβέρεφ είναι εκείνη την εποχή στο Νο17 της παγκόσμιας κατάταξης και όχι μόνο φτάνει στον τελικό αλλά είναι και νικητής.

Στον μεγάλο αγώνα θα συναντήσει το Νο2 της κατάταξης, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο και θα κερδίσει με 6-4, 6-3. Αυτός είναι o πρώτος από τους 3 Masters τίτλους του.

Λίγους μήνες μετά από τον τίτλο στη Ρώμη, τον Αύγουστο του 2017, ο Ζβέρεφ ταξιδεύει στον Καναδά για το Rogers Cup.

Έχει χάσει από τον Φέντερερ στον τελικό στο Χάλε (Γερμανία) και έχει κατακτήσει το πρώτο τουρνουά του στις ΗΠΑ, το Citi Open, κερδίζοντας στον τελικό τον Κέβιν Άντερσον.

Την επόμενη εβδομάδα είναι στο Μόντρεαλ και διεκδικεί τον 2ο τίτλο Masters. Αντίπαλος του στον τελικό είναι ο Φέντερερ. Ο Γερμανός είναι πια στο Νο8, ο Ελβετός είναι Νο3 και επικρατεί με 6-3, 6-4.

Είναι ο μοναδικός τελικός που νικά τον Φέντερερ.

Ένα χρόνο πριν από τον θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά στο Λονδίνο τον τίτλο στο ATP Finals 2018 θα κατακτήσει ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Γερμανός κάνει σπουδαία εβδομάδα στην O2 Arena και παίζει δυο φορές μέσα σε λίγες ημέρες με το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αυτός είναι στο Νο3. Χάνει στον όμιλο από τον Σέρβο αλλά αφού αποκλείσει τον Φέντερερ στον ημιτελικό επικρατεί με 6-4, 6-3 στον τελικό.

Είναι ο μεγαλύτερος τίτλος της καριέρας του και είναι δίπλα στα 3 Masters του.

Τρεις φορές κέρδισε τους Big-3 σε τελικό και τις τρεις στα 2 σετ και τις τρεις το...σκόρ ήταν είτε 6-3, 6-4 είτε 6-4,6-3.

O Ντομινίκ Τιμ έχει τρεις ήττες σε ισάριθμους τελικούς Grand Slam απέναντι στους Big-3 αλλά έχει να επιδείξει και έναν τίτλο Masters τον οποίο πήρε σε τελικό με τον Ρότζερ Φέντερερ.

Είναι το Indian Wells 2019. O Ελβετός που είναι στο Νο4 θα φτάσει για άλλη μια φορά σε τελικό στην Καλιφόρνια και είναι το φαβορί. Θα ηττηθεί όμως με 3-6, 6-3, 7-5 από τον Αυστριακό.

Είναι ο μοναδικός τίτλος Masters που έχει κατακτήσει στην καριέρα του η οποία φυσικά δεν έχει ATP Finals και Grand Slam.