Σάκκαρη: Ένας χρόνος μετά από τον θρίαμβο στο Μαρόκο (vid)

Σάκκαρη: Ένας χρόνος μετά από τον θρίαμβο στο Μαρόκο (vid)
Το gazzetta.gr θυμάται την ημέρα που η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία κερδίζοντας τον πρώτο τίτλο της καριέρας της.

Σαν σήμερα (4/5) το 2019 η Μαρία Σάκκαρη κατακτά στο Ραμπάτ στο Μαρόκο τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο tour της WTA.

Ήταν μια εβδομάδα θριάμβου για την τενίστρια από την Ελλάδα που σήμερα είναι στο Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία στην Αφρική και χάρισε στη χώρα μας τίτλο στο τένις γυναικών για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια.

Το gazzetta.gr θυμάται τις μοναδικές στιγμές από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα. Την ημέρα που η Σάκκαρη σήκωσε την κούπα στον αέρα και φίλησε το χώμα...

Από την Κωνσταντινούπολη στο Ραμπάτ

Από την Κωνσταντινούπολη στο Ραμπάτ

Από την Λένα στη Μαρία

Από την Λένα στη Μαρία

Με... περίπατο στα προημιτελικά

Με... περίπατο στα προημιτελικά

Η αποκαθήλωση της ... βασίλισσας

Η αποκαθήλωση της ... βασίλισσας

Από Βελγίδα σε Βελγίδα

Από Βελγίδα σε Βελγίδα

Ελληνική υπόθεση η κορυφή

Ελληνική υπόθεση η κορυφή

Η Μαρία Σάκκαρη έχει ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να επαναλάβει την θριαμβευτική πορεία του 2018 αλλά θα φύγει νωρίς από το τουρνουά.

Θα αποκλειστεί από τον 1ο γύρο από την Κουντερμέτοβα με 2-0 σετ και θα ετοιμάσει αποσκευές για το Μαρόκο και το τουρνουά της πριγκίπισας στο Ραμπάτ.

Είναι το τουρνουά International με την ονομασία «Grand Prix De SAR La Princesse Lalla Meryem». Εκείνη την εποχή η Μαρία ήταν στο Νο51 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά θα φύγει από το Μαρόκο στο Νο39.

Τον Ιανουάριο του 2008 η Ελλάδα πανηγυρίζει τον τελευταίο της τίτλο σε τουρνουά της WTA. Ήταν στην Αυστραλία και στο Hobart International και η τελευταία παίκτρια που τα κατάφερε ήταν η Λένα Δανιηλίδου.

Η Λένα που είχε φτάσει στο Νο14 του κόσμου κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο της (5 συνολικά) στην Αυστραλία. Μετά από 11 χρόνια θα έρθει η Μαρία Σάκκαρη να ανοίξει και εκείνη λογαριασμό ξανά για την Ελλάδα στους τίτλους.

Η Μαρία είχε ήδη μια συμμετοχή σε τελικό, στο τουρνουά του Σαν Χοσέ στις ΗΠΑ το 2018, αλλά δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει την κούπα αν και είχε κάνει εξαιρετική εβδομάδα.

Η Σάκκαρη θα κληρωθεί στον 1ο γύρο με την Όλγα Ντανίβολιτς. Είναι η κόρη του βετεράνου μπασκετμπολίστα που αποφάσισε να ασχοληθεί με το τένις και θα καταφέρει από τα προκριματικά να φτάσει στο κυρίως ταμπλό.

Με ευκολία η Σάκκαρη θα επικρατήσει με 6-0, 6-2 και θα συνεχίσει στους "16". Εκεί θα την περιμένει η Βουλγάρα Ισαμπέλα Σινίκοβα η οποία δεν μπορεί να την τρομάξει.

Με πίστη στον εαυτό της η Μαρία συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και κερδίζει με 6-4, 6-4. Στον προημιτελικό θα την περιμένει το πιο δύσκολο εμπόδιο.

Στον προημιτελικό θα παίξει με μια σπουδαία παίκτρια. Είναι η Ελίζ Μέρτενς η οποία έχει φτάσει στο Νο12 και εκείνη την εποχή είναι στο Νο18 και έχει ήδη 4 τίτλους καριέρας.

H Βελγίδα το 2018 είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Ραμπάτ και επέστρεψε για να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Ο προημιτελικός είναι "ζόρικος" αλλά η Ελληνίδα επικρατεί με 6-4, 7-6 (2).

Η Μέρτενς είναι στο Νο1 του ταμπλό και έχει φύγει από τη μέση. Ο δρόμος έχει ανοίξει για την Σάκκαρη.

Στον ημιτελικό η Μαρία θα βρει στο δρόμο της άλλη μια παίκτρια από το Βέλγιο. Είναι η Άλισον Βαν Ούιτβανκ που έχει φτάσει έως το Νο37 στον κόσμο.

Εκεί η Μαρία με εκπληκτικό παιχνίδι θα επικρατήσει με 6-4, 6-4 και θα προκριθεί στον 2ο τελικό της καριέρας της.

Απέναντι της θα είναι η Τζοάντα Κόντα από τη Μεγάλη Βρετανία με την οποία είχαν παίξει μέσα στο 2019 στο Fed Cup. Η Κόντα που ήταν Νο4 στον κόσμο το 2017 και είχε 2 συμμετοχές σε ημιτελικούς Grand Slam είναι πιο έμπειρη.

Η Μαρία όμως ήθελε πιο πολύ τον τίτλο και ήταν η ευκαιρία της. Την Παρασκευή (3/5) κερδίζει την Βελγίδα και το Σάββατο φιλάει το χώμα στο Ραμπάτ!

Το Σάββατο είχε φτάσει. Απόγευμα... Η Μαρία είναι στο κορτ για να παίξει τον 2ο τελικό της καριέρας της. Απέναντι της είναι η Τζοάνα Κόντα.

Στις εξέδρες υπάρχουν ελληνικές σημαίες που κυματίζουν για την Σάκκαρη. Όλα είναι έτοιμα. Η Μαρία θα χάσει με 6-2 το 1ο σετ. Είναι το 1ο σετ που χάνει στο Μαρόκο. Θα βρεθεί μάλιστα πίσω με 5-1.

Στο 2ο είναι πίσω με 4-2! Δεν το βάζει κάτω. Ο Τομ Χιλ, ο προπονητής της είναι εκεί γι' αυτή. Η Μαρία επιστρέφει και ισοφαρίζει σε 4-4! Στο 10ο γκέιμ θα επιστρέψει από το 0-40 και θα πάρει με μπρέικ το σετ με 6-4!

Στο τελευταίο σετ δεν υπάρχει άλλη παίκτρια στο κορτ. Η Σάκκαρη είναι ασταμάτητη και κερδίζει με 6-1. Είναι πρωταθλήτρια. Είναι ο πρώτος τίτλος της καριέρας της και ήρθε σε χωμάτινο κορτ.

Μια ημέρα μετά ο Τσιτσιπάς θα κατακτήσει και εκείνος τον τίτλο στο Εστορίλ της Πορτογαλίας. Η Μαρία θα δηλώσει: «Ήταν μια πολύ συναισθηματικά φορτισμένη εβδομάδα. Ο πρώτος τίτλος πάντα είναι ξεχωριστός, οπουδήποτε και αν είναι. Ένιωσα υπέροχα. Είχα πολλούς δύσκολους αγώνες. Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει».

Βέβαια το καλύτερο θα το πει αργότερα... Θα αποκαλύψει πως όταν έφτασε στο Ραμπάτ ένα πουλί κουτσούλησε την τσάντα της. Το είδε σαν γούρι και δεν καθάρισε την τσάντα. Έτσι έφτασε στην κορυφή.

Σήμερα ένα χρόνο μετά είναι στο Νο20 και έχει φτάσει έως τον 4ο γύρο στο Australian Open.