Roland Garros: Άνετες πρεμιέρες για Σαμπαλένκα, Ριμπάκινα, η Ζενγκ «απειλεί» τη Σάκκαρη

gettyimages_rybakina_miami_open24
Οι Αρίνα Σαμπαλένκα και Έλενα Ριμπάκινα είχαν άνετες πρεμιέρες στο Roland Garros, ενώ η Κινγουέν Ζενγκ απέχει μια νίκη από το να ξεπεράσει τη Μαρία Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα και η Έλενα Ριμπάκινα εξασφάλισαν χωρίς προβλήματα την πρόκριση στον 2ο γύρο του Roland Garros.

Η Σαμπαλένκα, ημιφαναλίστ πέρυσι στο Παρίσι, νίκησε σε 68 λεπτά τη 19χρονη Έρικα Αντρέεβα από τη Ρωσία με 6-1, 6-2 και πέρασε εύκολα στον γύρο των «64». Με τη σειρά της η Ριμπάκινα ξεπέρασε το εμπόδιο της Βελγίδας, Γκριτ Μίνεν με 6-2, 6-3 και στιον 2ο γύρο.

Τέλος καριέρας για την Κορνέ

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της ημέρας στο «Philippe Chatrier» η Κινγουέν Ζενγκ νίκησε την Αλιζέ Κορνέ με 6-2, 6-1 και πέρασε στον 2ο γύρο.

Η 21χρονη παίκτρια από την Κίνα, φιναλίστ τον Ιανουάριο στo Australian Open, αν συνεχίσει στον 3ο γύρο θα ξεπεράσει ταυτόχρονα και τη Μαρία Σάκκαρη στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παράλληλα, αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι καριέρας για την Αλιζέ Κορνέ, που αποχωρεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 34 ετών.

Η Γαλλίδα, μετρά 73 συμμμετοχές σε Grand Slam, με καλύτερη πορεία της μέχρι τα προημιτελικά στο προ διετίας Australian Open, έξι τίτλους στο απλό, τρεις στο διπλό και μια κατάκτηση στο Billie Jean King Cup.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα