Τζόκοβιτς: «Σεβασμός στον Αλκαράθ που έμεινε να τελειώσει το ματς»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στάθηκε στον τραυματισμό του αντιπάλου του σε ένα ισορροπημένο ματς στα πρώτα δύο σετ, που κατέληξε τελικά στα χέρια του.

Ανακουφισμένος που προκρίθηκε στον τελικό πιο εύκολα απ’ ότι περίμενε, ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σε αυτό βοήθησε ο τραυματισμός του Αλκαράθ, για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχε να πει στο τέλος του αγώνα.

«Του είπα στο τέλος στο φιλέ ότι είναι πολύ νέος και έχει όλο τον χρόνο μπροστά του να κερδίσει πολλές φορές αυτό το τουρνουά. Είναι απίστευτος παίκτης και πολύ καλό παιδί. Είναι σκληρό να τελειώνει έτσι το ματς και να μη ξέρει αν πρέπει να σταματήσει και φυσικά σε κανέναν δεν αρέσει να κερδίζει έναν αγώνα με αυτόν τον τρόπο. Συγχαρητήρια στον Κάρλος όμως, σέβομαι το ότι έπαιξε ως το τέλος με πρόβλημα και δεν παράτησε το ματς» είπε αρχικά ο Τζόκοβιτς.

«Ηταν ένα αμφίρροπο ματς και έγινε αυτό με τον τραυματισμό του… Ααπό εκεί και πέρα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος αν και έβλεπα ότι έχει πρόβλημα. Ελπίζω να επιστρέψει γρήγορα ο Κάρλος και να μην είναι σοβαρό. Στο πρώτο 1,5 σετ έπαιζα καλά. μετά φάνηκε ότι ήταν καλύτερος ο Κάρλος, αλλά έπρεπε να παίξω πιο επιθετικά. Ξέρω ότι του αρέσει να παίζει αυτός με αυτο το στυλ. παιζει με ένταση και έπρεπε να το ματσάρω αυτό και να το κάνω καλύτερα. Είμαι περήφανος που έφτασα σε έναν ακόμη τελικό» πρόσθεσε.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα