Roland Garros: Η Χαντάντ Μάια με ανατροπή στον πρώτο ημιτελικό grand slam της καριέρας της

Η Χαντάντ Μάια πανηγυρίζει
Η Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια επικράτησε της Ονς Ζαμπέρ με 2-1 σετ και περιμένει την Σβιόντεκ ή την Γκοφ στον αυριανό ημιτελικό.

Στα έξι χρόνια που παίζει σε τοπ επίπεδο, η Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια δεν είχε καταφέρει ποτέ να φτάσει πέρα από τον δεύτερο γύρο σε grand slam.

Σήμερα, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros, σημειώνοντας μία δύσκολη ανατροπή επί της Ονς Ζαμπέρ (3-6, 7-6, 6-1).

Στο πρώτο σετ η Τυνήσια σε ένα ρεσιτάλ από break και από τις δύο, κράτησε την κρίσιμη στιγμή το σερβίς της και το πήρε με 6-3.

Στο δεύτερο καμία δεν κατάφερε να αποσπαστεί και το tie break έκρινε τα πάντα, με την Βραζιλιάνα να προηγείται με 4-1 και να κρατά το σερβίς της για να πάει το ματς σε τρίτο σετ.

Εκεί με την ψυχολογία στα ύψη, έκανε αμέσως break στην Ζαμπέρ, ακολούθησε και δεύτερο, για να φτάσει στο υπέρ της 4-1. Το επόμενο game ήταν…αίμα κι άμμος, με την Ζαμπέρ να σπαταλά μοναδικές (και πολλαπλές) ευκαιρίες για break από αβίαστα λάθη και με το 5-1 στην πλάτη απλά… παραδόθηκε στην Χαντάντ που πλέον περιμένει να μάθει αν αύριο το απόγευμα θα έχει αντίπαλο την Σβιόντεκ ή την Γκοφ.

Η Βραζιλιάνα έγινε η πρώτη τενίστρια από την χώρα της στην Open Era που φτάνει σε ημιτελικό του Roland Garros, ενώ βρίσκεται επίσης ένα βήμα από το να γίνει η πρώτη στη χώρα μετά την Μαρία Μπουένο το 1964 και τον Γκουστάβο Κέρτεν το 2001 στους άνδρες, που θα παίξει στον τελικό του Παρισιού.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα