Ο Σονέγκο απέκλεισε τον Ρούμπλεφ, με Χατσάνοφ στον 4ο γύρο του Roland Garros

Ο Λορέντζο Σονέγκο στον 4ο γύρο του Roland Garros
O Λορέντζο Σονέγκο πέτυχε την ανατροπή απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, επικράτησε με 3-2 σετ και θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ για μια θέση στα προημιτελικά τoυ Roland Garros.

O Λορέντζο Σονέγκο έκανε τη ζημιά στον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο Ιταλός παίκτης παρότι βρέθησε δύο σετ πίσω πέτυχε την ανατροπή και με 5-7, 0-6, 6-3, 7-6(5), 6-3 πήρε τη νίκη και την πρόκριση στον 4ο γύρο τoυ Roland Garros.

Μεγάλη μάχη έγινε στο 4ο σετ, που κρίθηκε στο tie break, εκεί ο Ρούμπλεφ προηγήθηκε 5-4, όμως ο Σονέγκο με τρεις σερί πόντους πήρε το σετ κάνοντας το 2-2 στα σετ.

Ο Σονέγκο, Νο.48, πέτυχε την 6η νίκη στην καριέρα του απάνεντι σε παίκτη του Top 10 και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή του στο Roland Garros (2020).Tώρα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στα προημιτελικά, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ.

Ημιφιναλίστ στα τελευταία δύο Grand Slam (US Open 2022, Ausrtalian Open 2023), ο Χατσάνοφ έπειτα από ένα ακόμη συναρπαστικό παιχνίδι, επικράτησε του Θανάση Κοκκινάκη με 3-1 σετ (6-4, 6-1, 3-6, 7-6 (5), κάνοντας μάλιστα δύο ανατροπές στο τέταρτο σετ.

Είχε βρεθεί πίσω με break στο 3-5 και ο Κοκκινάκης σέρβιρε για να στείλει το ματς σε 5ο σετ, αλλά κατάφερε να του σπάσει το σερβίς. Το σετ πήγε στο tie break όπου ο Κοκκινάκης είχε προβάδισμα με 4-1, αλλά ο Ρώσος έκανε κι εκεί την ανατροπή και το πήρε με 7-5, για να περάσει στους «16».

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα