Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε... ορεξάτος στο Παρίσι

O Νόβακ Τζόκοβιτς σε χτύπημα
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεμπέρδεψε γρήγορα σε τρία σετ με τον Κοβάσεβιτς, ενώ ο Αλιασίμ ήταν η πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Παρίσι καθώς αποκλείστηκε από τον 36χρονο Φονίνι.

Αποφασισμένος να πάει για το ρεκόρ τίτλων σε grand slam εμφανίστηκε με το «καλημέρα» στο Roland Garros ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος ήθελε να τελειώσει γρήγορα το ματς με τον Αμερικανό Κοβάσεβιτς και έτσι κι έγινε, καθώς ο πρωτάρης αντίπαλός του, δεν προέβαλε καμία αντίσταση.

Ο Νόλε ξεμπέρδεψε με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 7-6) και περιμένει στον δεύτερο γύρο τον Ούγγρο Μ. Φούσκοβικ. Για την ακρίβεια ο Σέρβος έκανε άνετα το 2-0, ωστόσο στο τρίτο δυσκολεύτηκε πηγαίνοντας στο τάι μπρέικ. Εκεί δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του και επικρατώντας με 7-1 πήρε το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του Roland Garros.

Αποκλεισμός σοκ για Αλιασίμ από τον Φονίνι

O 36χρονος Φάμπιο Φονίνι έστειλε... σπίτι του τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ. Ο μαχητικός Ιταλός απέκλεισε τον Καναδό άσο, Νο10 στο ταμπλό, επικρατώντας με (6-4, 6-4, 6-3) έχει ανοιχτό δρόμο να προχωρήσει τουλάχιστον άλλους δύο γύρους (μετά πέφτει λογικά πάνω στον Τσιτσιπά).

Ματσάρες έγιναν στα άλλα γήπεδα το μεσημέρι. Σε πέντε σετ κρίθηκαν ματς, όπως αυτό του Σαποβάλοφ με τον Νακασίμα (6-4, 7-5, 4-6, 3-6, 6-3), του Νόρι με τον Περ (7-5, 4-6, 3-6, 6-1, 6-4, παίζει με Πουίλ στον δεύτερο γύρο), αλλά και του Σβάρτσμαν με τον Ζαπάτα Μιράγιες, με τον Αργεντινό να επιστρέφει μάλιστα από 0-2 κάτω (1-6, 6-7, 6-2, 6-0, 6-4).

Στον δεύτερο γύρο θα παίξει με τον Πορτογάλο Μπόργκες και στον τρίτο, αν όλα πάνε φυσιολογικά, θα παίξει με τον Τσιτσιπά….

Τέσσερα σετ χρειάστηκε ο Ντε Μινόρ για να αποκλείσει τον Ιβάσκα (6-1, 5-7, 6-1, 6-3) και τρία ο Μπαουτίστα Αγούτ κόντρα στον Κινέζο Γου (7-6, 6-1, 6-1).

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα