Πέρασε η Σαμπαλένκα, γιούχαραν την Κόστιουκ! (vids)

Η Αρίνα Σαμπαλένκα χαιρετά τον κόσμο στο Ρολάν Γκαρός
H Αρίνα Σαμπαλένκα κέρδισε εύκολα την Μάρτα Κόστιουκ, με την Ουκρανή να δέχεται αποδοκιμασίες επειδή δεν έδωσε το χέρι στην Λευκορωσίδα.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα χρειάστηκε μόλις 71 λεπτά να προκριθεί στην επόμενη φάση του Roland Garros (6-3, 6-2), αλλά αυτό που θα μείνει περισσότερο από το ματς με την Μ. Κόστιουκ, είναι ότι ακολούθησε στο φινάλε.

Οπως αναμενόταν η Ουκρανή δεν πήγε να δώσει τα χέρια στο τέλος του αγώνα στην Σαμπαλένκα καθώς η Λευκορωσία στηρίζει την Ρωσία στην εισβολή της στην Ουκρανία. Αυτό που ακολούθησε όμως ήταν μη αναμενόμενο. Κάποιοι στο κοινό αποδοκίμασαν έντονα την Κόστιουκ και είναι η πρώτη φορά που μία Ουκρανή (και όχι Ρωσίδα ή Λευκορωσίδα) γιουχάρεται από το κοινό.

Ο κόσμος έδειξε ξεκάθαρα την αντίθεσή του με την συμπεριφορά των αθλητών, με την Σαμπαλένκα να έχει πει πρόσφατα πως οι αντίπαλές της, της φέρονται με άσχημο τρόπο, ενώ η ίδια έχει εκφραστεί ανοιχτά κατά του πολέμου.

Η Σαμπαλένκα στην αρχή νόμιζε ότι ο κόσμος γιούχαρε αυτήν και σοκαρίστηκε, αλλά της εξήγησαν από το box της πως οι αποδοκιμασίες ήταν για την αντίπαλό της.

Να τονιστεί πως στη συνέντευξη Τύπου η Σαμπαλένκα τόνισε για άλλη μία φορά πως ούτε στην ίδια, ούτε σε κανέναν αρέσει αυτό που γίνεται στην Ουκρανία, αλλά η Κόστιουκ επέμεινε στην άποψή της ότι δεν την σέβεται γιατί δεν παίρνει θέση για όσα γίνονται (που δεν ισχύει καθώς έχει τοποθετηθεί πολλάκις).

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα