Roland Garros: Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ πέρασαν στους «16»

Newsroom
Roland Garros: Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ πέρασαν στους «16»
Ρωσική επέλαση στο Roland Garros καθώς Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ πέρασαν στην επόμενη φάση.

Δύο στα δύο για την Ρωσία στο σημερινό πρόγραμμα των ανδρών στο Roland Garros. Τόσο ο Ντανίλ Μεντβέντεφ όσο και ο Αντρέι Ρούμπλεφ πέρασαν στην επόμενη φάση, με τον πρώτο μάλιστα να το καταφέρνει και άνετα.

Μπορεί να απεχθάνεται την χωμάτινη επιφάνεια, αλλά ο Μεντβέντεφ έχει αρχίσει και βρίσκει μια χαρά τα πατήματά του μετά την περσινή χρονιά. Σε ένα υποτιθέμενο ντέρμπι απέναντι στον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, ήταν σαρωτικός και κέρδισε με 3-0 σετ σε 1 ώρα και 48 λεπτά (6-2, 6-4, 6-2).

Ηταν απόλυτος κυρίαρχος σε όλα τα στατιστικά (9-0 άσοι, 77%-60% κερδισμένοι πόντοι σε πρώτο σερβίς, 61%-56% σε δεύτερο, 42-24 winners) ενώ είχε ελάχιστα περισσότερα αβίαστα λάθη (26-20). Στην επόμενη φάση θα παίξει με έναν εκ των Σιμόν και Τσίλιτς.

Πιο δύσκολα ο Ρούμπλεφ

Από την πλευρά του ο Ρούμπλεφ χρειάστηκε 4 σετ και ένα tie break για να πάρει την πρόκριση σε 3 ώρες και 9 λεπτά. Πήρε το πρώτο με 6-4, έχασε με 6-3 το δεύτερο και στο τρίτο επικράτησε με 6-2. Στο τέταρτο έφτασε στο tie break όπου ο Γκαρίν είχε σετ πόιντ στο 10-9.

Ο Ρώσος άντεξε και στο 11-11 με ένα λάθος του Χιλιανού και έναν winner δικό του, πέρασε στην επόμενη φάση.

Εκεί τον περιμένει για ένα σπουδαίο ματς ο Γιάνικ Σίνερ. Ο Ιταλός πέρασε το εμπόδιο του Αμερικανού ΜακΝτόναλτ σε τρία σετ, κερδίζοντας με 6-3, 7-6 (6), 6-3 σε 2 ώρες και 51 λεπτά.

Οποιος περάσει στα προημιτελικά, θα πέσει πάνω στον Μεντβέντεφ αν κι αυτός προκριθεί από την επόμενη φάση.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα