Ναδάλ: «Κάποτε ήμουν 30% καλύτερος από όλους στο Roland Garros»

Newsroom
Ναδάλ: «Κάποτε ήμουν 30% καλύτερος από όλους στο Roland Garros»
Ο Ραφαέλ Ναδάλ μεταξύ σοβαρού και αστείου ανέφερε πως κάποτε ήταν κυρίαρχος στο Παρίσι, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πλέον.

Μία αστεία στιχομυθία είχε ο Ραφαέλ Ναδάλ με δημοσιογράφο στην συνέντευξη Τύπου για το Roland Garros. Πριν τον Ναδάλ, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είπε πως όταν βλέπει τον Ισπανό να προπονείται στο Παρίσι, αισθάνεται ότι τον βλέπει να είναι 30% καλύτερος.

Οταν το άκουσε ο Ναδάλ ρώτησε αστειευόμενος: «30% καλύτερος από τα άλλα τουρνουά ή 30% από τους υπόλοιπους παίκτες;»

Ο δημοσιογράφος ανταποκρίθηκε λέγοντας: «Ωραία δεν θα ήταν;» για να του πει ο Ναδάλ γελώντας: «Η αλήθεια είναι πως ήμουν καλύτερος για ένα διάστημα, αλλά όχι τώρα».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ξεκαθάρισε πως δεν είναι φαβορί, αλλά σκοπεύει να παίξει παρά το γεγονός ότι ακόμη πονάει»

«Δεν νομίζω πως αυτός είναι ο στόχος. Ο πόνος είναι πάντα εκεί και δεν θα φύγει. Απλά θέλω να είναι σε διαχειρίσιμα επίπεδα, για να έχω ευκαιρίες να κερδίσω. Δεν θέλω να μιλάω μόνο γι' αυτό όμως, καταλαβαίνω πως είναι λογικό μετά από τη Ρώμη, αλλά ζω μ' αυτό όλες τις μέρες και δεν είναι κάτι καινούργιο. Είμαι εδώ για να παίξω τένις και να κάνω το καλύτερό μου στο Roland Garros. Αν πίστευα ότι δεν είχα πιθανότητες να κερδίσω, δεν θα βρισκόμουν εδώ. Δουλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ, θέλω να είμαι υγιής και να παίξω καλό τένις» είπε και πρόσθεσε:

«Σίγουρα δεν είμαι το φαβορί, τα αποτελέσματα το δείχνουν αυτό, αλλά δεν με πειράζει. Είμαι ένας από τους υποψηφίους. Δεν ξέρουμε όμως τι μπορεί να συμβεί. Είμαι σχεδόν 36 ετών, έχω κερδίσει 13 φορές εδώ και ξέρω τι γίνεται. Δεν υπάρχει κάποιο άρθρο ή κάποια πεποίθηση των φαν που θα αλλάξει το ποιος είμαι. Δεν μου βάζει ούτε 0,5% επιπλέον πίεση. Η πίεση που έχω είναι όλη από τον εαυτό μου, δεν παίζω για να αποδείξω κάτι σε κάποιον άλλον. Παίζω επειδή έχω προσωπικά κίνητρα. Υπάρχουν παίκτες εδώ που αναμφίβολα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι από μένα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί αύριο. Είναι το ίδιο με αυτό που έγινε στην Αυστραλία

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα