Βαβρίνκα: Επιστρέφει στα κορτ, με στόχο το Roland Garros

Δημήτρης Ντζάνης
Βαβρίνκα: Επιστρέφει στα κορτ, με στόχο το Roland Garros
Η μεγάλη επιστροφή με τον Σταν Βαβρίνκα να σχεδιάζει να παίξει στη χωμάτινη περίοδο, στοχεύοντας στο Roland Garros.

Ο Σταν Βαβρίνκα επιστρέφει στα κορτ, επιθυμώντας αυτό να συμβεί στο Roland Garros (16/5-5/6). Tι κι αν έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, τι κι αν στις 28 Μαρτίου θα γίνει 37 ετών, ο Ελβετός δεν τον βάζει κάτω, επιστρέφει για να παίξει στο χώμα, με στόχο το γαλλικό Όπεν.

Ο Βαβρίνκα, πρώην Νο.3, έχει να αγωνιστεί από τον Μάρτιο του 2021 και το τουρνουά της Ντόχα. Πήρε την απόφαση να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να λύσει το πρόβλημα στο πονεμένο αριστερό πόδι και τον περασμένο Ιούνιο έκανε δύο επεμβάσεις.

Μετά την απαραίτητη περίοδο ανάπαυσης, άρχισε η περίοδος αποκατάστασης, μέρος της οποίας έγινε στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου της Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι. Σταδιακά έπιασε και τη ρακέτα, ξεκινώντας προπονήσεις πριν από μερικές ημέρες.

«Οι άνθρωποι συχνά με ρωτούν γιατί προσπαθώ να επιστρέψω από τραυματισμό και να συνεχίσω, αλλά το τένις είναι πάθος. Πάνω απ' όλα, όταν μπαίνω σε ένα γήπεδο, έχω πάντα στο μυαλό μου ότι είναι παιχνίδι. Η βάση του τένις είναι ότι λες σε ένα παιδί "πήγαινε να παίξεις"» Υπάρχουν πολλοί που το ξεχνάνε αυτό όταν γίνονται επαγγελματίες, παίρνουν το τένις πιο ως δουλειά. Αυτό που με παρακινεί και με ωθεί ακόμα είναι να λέω στον εαυτό μου ότι θα παίξω, ότι θα διασκεδάσω, ότι θα διασκεδάσω!» δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ο Βαβρίνκα στην εφημερίδα Le Parisien, με αφορμή της κυκλοφορίας της ταινίας «Οίκος ευγηρίας», της οποίας είναι συνεργάτης παραγωγός.

Ο Βαβρίνκα μετρά τρεις τίτλους Grand Slam, o ένας στο Roland Garros το 2015, ενώ αξέχαστος μένει ο αγώνας του με τον Στέφανο Τσιτσιπά για τον 4ο γύρο τοu Roland Garros το 2019, σε ένα θρίλερ 5 ωρών και 9 λεπτών.


@Photo credits Pauline Ballet / FFT


 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα