Roland Garros: Πρώτος ημιτελικός σε slam για την Τρεβιζάν

Newsroom
Roland Garros: Πρώτος ημιτελικός σε slam για την Τρεβιζάν
Η Μαρτίνα Τρεβιζάν έκανε την υπέρβαση και έφτασε στην 4αδα του Roland Garros κερδίζοντας σε 3 σετ την Λέιλ Φερνάντες.

Στην πολύ μικρή καριέρα της σε grand slam, η 28χρονη Μαρτίνα Τρεβιζάν έχει να επιδείξει έναν προημιτελικό, κι αυτόν το 2020 στο Roland Garros.

Παρά τα 28 της χρόνια μόλις τα τελευταία τρία παίζει σε grand slam. Το Νο59 του κόσμου, σήμερα έζησε την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της, καθώς πήρε το πρώτο της εισιτήριο σε ημιτελικό!

Με αντίπαλο την Λέιλα Φερνάντες, την 19χρονη φιναλίστ του US Open πέρυσι, επικράτησε με 2-1 σετ (6-2, 6-7 (3), 6-3 σε 2 ώρες και 21 λεπτά) σε ένα παιχνίδι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα πάρα πολλά αβίαστα λάθη της αντιπάλου της (44 έναντι 29), ενώ την ίδια ώρα είχε και αρκετά περισσότερους winners (43-29)!

Θα μπορούσε να έχει τελειώσει από το δεύτερο σετ μάλιστα την πρόκριση αν ήταν πιο συγκεντρωμένη στο match point που είχε στο σερβίς της, όμως δέχτηκε break και στο tie break δέχτηκε την ισοφάριση. Στο τρίτο όμως ήταν απόλυτη κυρίαρχος και πλέον περιμένει στα ημιτελικά είτε την Γκοφ, είτε την Στέφενς.

Με αυτή τη νίκη εξασφάλισε μία... τρελή άνοδο 33 θέσεων (από το Νο59 στο Νο26), ενώ αν προκριθεί στον τελικό μπορεί υπό συνθήκες να μπει και στο Τοπ20.

Το ματς

Η Τρεβιζάν ήταν απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο σετ το οποίο τελείωσε μέσα σε 41 λεπτά (6-2). Στο δεύτερο η Φερνάντες έβγαλε αντίδραση και έφτασε πρώτη σε break για να προηγηθεί 3-1. Η Ιταλίδα το πήρε πίσω και ισοφάρισε σε 3-3, για να κάνει και δεύτερο παίρνοντας προβάδισμα 5-4.

Πήγε να σερβίρει για το ματς και έφτασε σε match point, όμως η Καναδή όχι μόνο άντεξε, αλλά πήρε 3 συνεχόμενους πόντους για να κάνει break και να ισοφαρίσει σε 5-5! Μάλιστα στο match point η Τρεβιζάν φαίνεται να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή της καθώς δεν μπορούσε να σταματήσει να χαμογελά νoιώθωντας πως το παιχνίδι θα τελειώσει εκεί. Τελικά όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά η Φερνάντες πήρε και προβάδισμα κρατώντας το δικό της σερβίς, με το σετ να οδηγείται τελικά σε tie break. Εκεί η Καναδή επικράτησε εύκολα με 7-3 και ισοφάρισε σε 1-1 στα σετ!

Η Ιταλίδα συνήλθε από το σοκ και έκανε break αμέσως στο τρίτο σετ, για να πάρει προβάδισμα στη συνέχεια με 3-0. Η Φερνάντες δεν είχε υπομονή (αλλά και πολλές δυνάμεις ακόμη) με αποτέλεσμα να κάνει αρκετά αβίαστα λάθη και να δεχτεί ένα ακόμη break για το 4-0. Κάνοντας μία απεγνωσμένη προσπάθεια, σε ένα game διάρκειας 9 λεπτών, η Καναδή έσπασε το σερβίς της Ιταλίδας για να μειώσει σε 4-1, ωστόσο χρειαζόταν και δεύτερο break στο σετ.

Και πάλι όμως η Τρεβιζάν απάντησε με break κάνοντας το 5-1 και πήγε να σερβίρει για το ματς, αλλά η Φερνάντες της είπε και πάλι «όχι» μειώνοντας με ένα ακόμη break σε 5-2! H Καναδή μείωσε σε 5-3 και η Ιταλίδα είχε μια τρίτη ευκαιρία να κλείσει το ματς στο σερβίς της. Αυτή τη φορά ήταν πιο συγκεντρωμένη στο δεύτερο match point της και με έναν winner στη διαγώνιο πήρε την σπουδαία πρόκριση.

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα