Γραμματικοπούλου - Σάβιλ 0-2: Μια κλάση ανώτερη η Αυστραλή, πέρασε στον β' γύρο

Γραμματικοπούλου - Σάβιλ 0-2: Μια κλάση ανώτερη η Αυστραλή, πέρασε στον β' γύρο
Η Ντάρια Σάβιλ ήταν μία κλάση πάνω και απέκλεισε εύκολα με 2-0 σετ την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου από τον πρώτο γύρο του Roland Garros.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έπεσε πάνω σε μία εξαιρετική Ντάρια Σάβιλ και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Roland Garros.

Η Αυστραλή επικράτησε με 6-1, 6-2 σε 1 ώρα και 12 λεπτά , με την Ελληνίδα τενίστρια να κλείνει με φιλότιμη προσπάθεια την παρουσία της στο τουρνουά, όπου για δεύτερη φορά στην καριέρα της μπήκε σε κυρίως ταμπλό ενός grand slam.

Η Ελληνίδα τενίστρια είχε καλές στιγμές στο παιχνίδι, αλλά η Σάβιλ ήταν σε τρομερή ημέρα. Εβγαζε τρομερές άμυνες και μετέτρεπε τους πόντους υπέρ της, ενώ και τα αβίαστα λάθη της Βαλεντίνης έπαιξαν τον ρόλο τους (27 έναντι 20).

Κυρίαρχη η Σάβιλ στο πρώτο σετ

Στο πρώτο game του ματς η Βαλεντίνη πίεσε αρκετά την Σάβιλ που στο αβαντάζ κατάφερε να κάνει το 1-0 μετά από drop shot που δεν πρόλαβε να βγάλει άμυνα η Ελληνίδα.

Η Σάβιλ χάρη στις άμυνές της από τα εξαιρετικά χτυπήματα της Ελληνίδας, βρήκε με κάποιον τρόπο το break, αλλά αμέσως απάντησε η Γραμματικοπούλου, με break που έκανε τελειώνοντας το τρίτο game στο σερβίς της αντιπάλου της.

Σε ένα συναρπαστικό game η Βαλεντίνη έσβησε 4 break point, αλλά η Σάβιλ με μία επιστροφή winner έκανε το 3-1 και σε εκείνο το σημείο ανέβασε κατά πολύ την απόδοσή της. Κράτησε εύκολα το σερβίς της και με break με 0 έφτασε στο 5-1 για να σερβίρει για το σετ. Και το κατάφερε μετά από δύο προσπάθειες, χάρη σε ένα καλό σερβίς και χαμένη επιστροφή της Γραμματικοπούλου.

Ασταμάτητη η Σάβιλ και στο δεύτερο σετ

Αφήνοντας στην άκρη το πρώτο σετ, η Γραμματικοπούλου άρχισε το δεύτερο με ένα love service game. Η Σάβιλ όμως όχι μόνο απάντησε, αλλά με μία επιστροφή winner έκανε το break και πήρε προβάδισμα 2-1.

Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους μετά το 3-1 καθώς η Αυστραλή έκανε ένα ακόμη break μετά από τρεις προσπάθειες στο πέμπτο γκέιμ (4-1) και σέρβιρε κάνοντας εύκολα το 5-1.

Η Βαλεντίνη σέρβιρε για να μείνει στο ματς, βρέθηκε μπροστά με 40-0, η Σάβιλ το γύρισε και είχε match point, αλλά η Ελληνίδα το πάλεψε και μείωσε τελικά σε 5-2.

Η Σάβιλ σέρβιρε στη συνέχεια για το ματς και το έκλεισε εύκολα.

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα