Γραμματικοπούλου: Κέρδισε την ΜακΧέιλ και μπήκε στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros!

Γραμματικοπούλου: Κέρδισε την ΜακΧέιλ και μπήκε στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros!
Σπουδαία εμφάνιση της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου που κέρδισε με 2-0 σετ την Κριστίνα ΜακΧέιλ και θα κάνει... παρέα στην Σάκκαρη στο κυρίως ταμπλό!

Το ελληνικό τένις θα έχει τριπλή εκπροσώπηση στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros!

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έκανε μία τρομερή εμφάνιση και κέρδισε το πρώην Νο35 του κόσμου, την Αμερικανίδα Κριστίνα ΜακΧέιλ με 2-0 σετ (6-3, 6-3 σε 1 ώρα και 20 λεπτά) και το αργότερα το βράδυ (20/5) θα μάθει ποια θα είναι η αντίπαλός της στον πρώτο γύρο του κυρίως ταμπλό! Τεράστια επιτυχία για την Γραμματικοπούλου, που πέρυσι στο US Open πήρε το βάπτισμα του πυρός σε κυρίως ταμπλό και μάλιστα είχε καταφέρει να περάσει και στον δεύτερο γύρο.

Το ματς

Εχοντας καταφέρει να κρατήσει το σερβίς της, η Γραμματικοπούλου με τρεις εξαιρετικούς winner έκανε πρώτη break στο ματς για να προηγηθεί 3-2. Βρέθηκε να αντιμετωπίζει διπλό break point στη συνέχεια, όμως το έσβησε και πήγε το σκορ στο 4-2.

H ΜακΧέιλ στο 4-3 της Βαλεντίνης είχε κι άλλο break point, όμως και πάλι η Ελληνίδα το έσβησε και πέρασε μπροστά με 5-3, για να τελειώσει το σετ με ένα break στο αμέσως επόμενο game.

Ιδανικά άρχισε το δεύτερο σετ καθώς κράτησε το σερβίς της και από αβίαστο λάθος της ΜακΧέιλ έκανε το break για να πάρει προβάδισμα 2-0. Στο 3-1 η ΜακΧέιλ βρήκε μία τέταρτη ευκαιρία για break στο ματς και ήταν η πρώτη που τα κατάφερε, για να μειώσει σε 3-2.

Ωστόσο, η Γραμματικοπούλου όχι μόνο αντέδρασε, αλλά έφτασε σε τριπλό break point αμέσως μετά, για να κάνει το 4-2 (βοήθησε εν μέρει και ο αέρας που δυσκόλεψε την ΜακΧέιλ στο σερβίς σε εκείνο το σημείο). Το 5-2 ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες και στο σερβίς της έφτασε σε match point το οποίο δεν κατάφερε να τελειώσει, για να φτάσει σε break point η ΜακΧέιλ από χαμένο smash της Βαλεντίνης. Η Γραμματικοπούλου το έσβησε και στη συνέχεια έφτασε στη νίκη, εξασφαλίζοντας παράλληλα και το ποσό των 62.000 ευρώ.

@Photo credits: Twitter, Roland Garros
 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα