Roland Garros: Αποκλεισμός σε super tie break για την Παπαμιχαήλ

Newsroom
Roland Garros: Αποκλεισμός σε super tie break για την Παπαμιχαήλ
Η Δέσποινα Παπαμιχάηλ έπεσε μαχόμενη απέναντι στην Ισαλίν Μποναβεντούρε και έμεινε εκτός συνέχειας στα προκριματικά του Roland Garros.

Παρά την σπουδαία της προσπάθεια, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν κατάφερε να προκριθεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Roland Garros.

Ηττήθηκε από την Ισαλίν Μποναβεντούρε με 2-1 σετ (6-1, 3-6, 7-6(4)) σε ματς που κράτησε 2 ώρες και 23 λεπτά και έτσι ολοκλήρωσε πρόωρα την εμφάνισή της στο τουρνουά. Είχε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στο τρίτο σετ όπου είχε προβάδισμα 5-3 και σέρβιρε, ωστόσο δέχτηκε break και στη συνέχεια αποκλείστηκε στο super tie break.

Το ματς

Σε ένα ματς που έγινε κάτω από έντονη ζέστη (οι τενίστριες ήταν εξουθενωμένες μετά το τέλος του δεύτερου σετ), η Βελγίδα κατάφερε μετά το 1-1 στο πρώτο σετ να βγάλει δύο μαζεμένα break και να πάρει προβάδισμα 4-1, για να κλείσει το σετ τελικά με 6-1 σε 27 λεπτά.

H Μποναβεντούρε συνέχισε να παίζει επιθετικά και στο δεύτερο σετ και βρέθηκε νωρίς με διπλό break point, αλλά εκεί έβγαλε αντίδραση η Παπαμιχαήλ. Με το backhand της να δουλεύει καλύτερα, κατάφερα να κρατήσει στο δεύτερο game και να ισοφαρίσει 1-1. Ωστόσο η αριστερόχειρας από το Βέλγιο ανάγκασε σε λάθη πάνω σε άμυνα την Παπαμιχαήλ, κάνοντας πρώτη το break στο δεύτερο σετ, για να προηγηθεί 3-1. Ωστόσο, η Ελληνίδα τενίστρια απάντησε αμέσως με το πρώτο της break στο ματς για να μειώσει 3-2.

Αυτό ήταν και το σημείο που αφύπνισε την Παπαμιχαήλ η οποία ισοφάρισε και έφτασε και σε διπλό break point στη συνέχεια. Τα… παιχνίδια του φιλέ (σε δεύτερο σερβίς της Μποναβεντούρε το μπαλάκι βρήκε φιλέ και έπεσε… βασανιστικά στην πλευρά της Παπαμιχαήλ για να επαναλάβει το σερβίς η Βελγίδα και να πάρει τον πόντο) πήγαν να χαλάσουν το break όμως η Ελληνίδα τενίστρια βρήκε και τρίτη ευκαιρία, την οποία εκμεταλλεύτηκε, για να πάρει προβάδισμα με 4-3. Η Μποναβεντούρε βρήκε στη συνέχεια διπλό break point, αλλά η Παπαμιχαήλ, γεμάτη αυτοπεποίθηση, γύρισε το game και προηγήθηκε με 5-3, για να βρεθεί με διπλό set point στο σερβίς της αντιπάλου της και να κατακτήσει το σετ με 6-3, έχοντας κάνει ένα σερί 5-0 στα games.

Οσο περνούσε η ώρα, η Παπαμιχαήλ έπαιζε και καλύτερα, με αποτέλεσμα να φτάσει γρήγορα σε break στο δεύτερο σετ και να προηγηθεί 2-0. Με λίγη δόση τύχης η Βελγίδα πήρε πίσω το break μειώνοντας 2-1 και στη συνέχεια έφερε το σετ στα ίσια (2-2) και με νέο break πήρε προβάδισμα 3-2. Η απάντηση της Παπαμιχαήλ ήταν άμεση και δικό της break ισοφάρισε.

Στο κρίσιμο 7ο game η Δέσποινα έχασε ευκαιρία να το τελειώσει στο 40-15, βρέθηκε αντιμέτωπη τέσσερις φορές με break point και τελικά μετά από 7 ισοπαλίες και 13 λεπτά, κατάφερε να φτάσει στο 4-3, με την Βελγίδα να είναι φανερά εκνευρισμένη από την ευκαιρία που έχασε. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Παπαμιχαήλ που με έναν εκπληκτικό πόντο έφτασε σε break point, το οποίο και έκανε από λάθος της Μποναβεντούρε, πηγαίνοντας να σερβίρει για την πρόκριση. Ωστόσο η αντίπαλός της έκανε το break και μείωσε 5-4 και κράτησε το σερβίς της για το 5-5.

Η Παπαμιχαήλ έκανε το 6-5, η Μποναβεντούρε ισοφάρισε και όλα θα κρίνονταν στο super tie break. Εκεί η Ελληνίδα έκανε ένα διπλό mini break, αλλά απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Βελγίδα για να πάρει προβάδισμα 3-2 και στην αλλαγή έφτασε στο 4-2. Το σκορ έφτασε στο 9-4 για την Βελγίδα που είχε 5 match point και τελείωσε το tie break με 10-4.

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα