Paris Masters: Ζόρικη πρεμιέρα αλλά πρόκριση για τον Τζόκοβιτς (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Paris Masters: Ζόρικη πρεμιέρα αλλά πρόκριση για τον Τζόκοβιτς (vids)
O Νόβακ Τζόκοβιτς απέκλεισε με 6-2,4-6, 6-3 τον Μάρτον Φούτσοβιτς και θα παίξει για 12η φορά στον 3ο γύρο του Paris Masters με Μονφίς ή Μαναρινό.

Με δυσκολία ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε ο πρώτος παίκτης που προκρίθηκε στους "16" του Paris Masters.

O Σέρβος που είναι στο Νο1 κόσμου και έπαιξε στο απλό για πρώτη φορά μετά από τις 12/9 απέκλεισε με 6-2, 4-6, 6-3 τον Ούγγρο Μάρτον Φούτσοβιτς και πήρε για 12η φορά το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Paris Masters το οποίο έχει κατακτήσει 5 φορές.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που είναι στους "16" και στο διπλό και θα παίξει την Τετάρτη μαζί με τον Φίλιπ Κραϊνοβιτς κόντρα στους Πιρς/Πόλασεκ θα επιστρέψει την Πέμπτη για ν' αγωνιστεί στο απλό.

Σ' άλλο παιχνίδι ο φιναλίστ του Vienna Open Φράνσις Τιαφό αποκλείστηκε με 6-7 (5), 6-4,6-3 από τον Μάρκος Γκιρόν.

Ξεκλείδωσε τη νίκη

Όλα κρίθηκαν στο 3ο σετ και στο 6ο γκέιμ του. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά από 3 χαμένα μπρέικ πόιντ θα καταφέρει να φτάσει σε μπρέικ και να προηγηθεί με 4-2.

Θα το υπερασπιστεί με το σερβίς του για το 5-2 αλλά θα δει τον Ούγγρο να του σβήνει ματς πόιντ και να μειώνει σε 5-3. Τελικά κλείνει στο 6-3.

Το παιχνίδι είχε διάρκεια 2 ωρών. Ο Τζόκοβιτς είχε 23 αβίαστα, 25 winners και 4/11 μπρέικ πόιντ και ο Φούτσοβιτς είχε 30-24 και 2/2 μπρέικ πόιντ.

Γάλλος αντίπαλος

Ο αντίπαλος του θα είναι Γάλλος αφού θα παίξει με τον νικητή του αγώνα του Γκαέλ Μονφίς με τον Αντριάν Μαναρινό.

Ο Σέρβος κυνηγάει να κλείσει τη χρονιά στο Νο1 για 7η φορά στην καριέρα του που είναι και νέο ρεκόρ στα χρόνια της ATP ενώ εάν κατακτήσει το Paris Masters θα γίνει ο μοναδικός τενίστας με 37 τίτλους Masters.

Έως σήμερα είναι στην 1η θέση με 36 αλλά έχει "συγκάτοικο" τον Ράφα Ναδάλ.

@Photo credits: Twitter Paris Masters

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PARIS MASTERS Τελευταία Νέα