Ο Τζόκοβιτς ζήτησε αλλαγή ώρας έναρξης του τένις λόγω ζέστης

Ο Τζόκοβιτς ζήτησε αλλαγή ώρας έναρξης του τένις λόγω ζέστης
Πολλοί είναι οι αθλητές που διαμαρτύρονται για την ζέστη την ώρα των αγώνων τένις και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ζήτησε αλλαγή από τους διοργανωτές.

Το πρόγραμμα του τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αρχίζει κάθε ημέρα στις 11:00 (ώρα Τόκιο) και τελειώνει νωρίς το απόγευμα.

Αυτές τις ώρες η ζέστη είναι ιδιαίτερα αισθητή στο Τόκιο και πολλοί αθλητές ειδικά αυτοί που προέρχονται από χώρες του Βορρά εκφράζουν έντονα παράπονα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αφουγκραζόμενος την κατάσταση αποφάσισε ν' αναλάβει δράση. Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου ζήτησε από τους διοργανωτές ν' αλλάξει η ώρα έναρξης και να πάει ίσως στις 15:00 (09:00 ώρα Ελλάδος).

Τις τελευταίες ημέρες το πρόγραμμα αρχίζει στις 12:00 (06:00) και πολλοί λόγω και του διπλού μικτού θα έχουν και 2 αγώνες την ημέρα.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορούμε να αρχίζουμε τους αγώνες στις 3 μ.μ. Ακόμα έχουμε γύρω στις 7 ώρες μέχρι το τέλος της ημέρας και υπάρχουν και προβολείς στα γήπεδα.

Εύχομαι η ITF να είδε και να κατάλαβε τι έγινε. Όλοι οι αθλητές ονειρεύονται να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κάποιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μετά από μόλις 30 λεπτά αγώνα. Δεν είναι αυτοί οι Ολυμπιακοί που θέλουμε να έχουμε.

Μίλησα στους διοργανωτές και παρά τις διαδικαστικές δυσκολίες, εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινούν πιο αργά οι αγώνες για το υπόλοιπο του τουρνουά. Αυτό θα ήταν καλύτερο για όλους», είπε ο Τζόκοβιτς.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα