Australian Open: Με ανατροπή η Ζενγκ στα ημιτελικά της Μελβούρνης

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Κινγουέν Ζενγκ
H Κινγουέν Ζενγκ επικράτησε της Αννα Καλίνσκαγια με 2-1 σετ (6-7(4), 6-3, 6-1) και θα παίξει στα ημιτελικά του Australian Open κόντρα στην Γιαστρέμσκα.

Εστω και δύσκολα, η Κινγουέν Ζενγκ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον προημιτελικό του Australian Open κόντρα στην Αννα Καλίνσκαγια.

Η Κινέζα, Νο12 στο ταμπλό, επικράτησε με 2-1 σετ (6-7(4), 6-3, 6-1) και αύριο (25/1) θα αντιμετωπίσει την Νταϊάνα Γιαστρέμσκα, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό των γυναικών.

H Zενγκ είχε 42 winners εναντι μόλις 18 της Καλίνσκαγια, 30 αβίαστα λάθη (35 η Ουκρανή) και 10 άσους με 80% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς.

Με αυτή τη νίκη της, μπαίνει για πρώτη φορά στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας από το Νο10 την Κρεϊτσίκοβα, ενώ αν μπει τελικό, θα ξεπεράσει και τις Βοντρούσοβα, Σάκκαρη και Μούχοβα και θα βρεθεί στο Νο7, ενώ με κατάκτηση τίτλου θα είναι στο Νο6.

Το ματς

Από ένα break είχαν οι δύο αντίπαλες στο ξεκίνημα του αγώνα, με την Ζενγκ στο 2-2 να βρίσκει και δεύτερο break κόντρα στη Ρωσίδα και την Καλίνσκαγια να απαντά ξανά για το 3-3. Στη συνέχεια αμφότερες κράτησαν το σερβίς τους για να φτάσουν στο tie break όπου η Ζενγκ με μίνι break πήρε προβάδισμα 3-1, αλλά πήγαν στο change over με το σκορ στο 3-3.

Στο 5-4 της Καλίνσκαγια, η Ζενγκ έχασε οριακά την πλάγια γραμμή σε ένα ωραίο ράλι και από τις δύο και η Ρωσίδα έφτασε σε διπλό set point, το οποίο εκμεταλλεύτηκε με μια επιστροφή winner με το backhand στην πρώτη ευκαιρία.

Στο δεύτερο αμφότερες κράτησαν το σερβίς τους ως το 4-3 της Ζενγκ. Εκεί η Κινέζα, Νο12 στο ταμπλό, κατάφερε να κάνει το πρώτο break στο σετ και διασφαλίζοντας το σερβίς της, το κατέκτησε με 6-3, στέλνοντας το ματς σε τρίτο σετ.

Εκεί και πάλι η Κινέζα πρωταθλήτρια Ασίας (τίτλος με τον οποίο εξασφάλισε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες), ήταν αυτή που βρήκε πρώτη απαντήσεις στο σερβίς της αντιπάλου της και πήρε προβάδισμα 2-1, κρατώντας το σερβίς της αμέσως μετά.

Η Καλίνσκαγια, με 3-1 στην πλάτη της, σέρβιρε το πιο κρίσιμο game του αγώνα, καθώς με ένα break δύσκολα θα υπήρχε επιστροφή στο ματς. Βρέθηκε να αντιμετωπίζει break point από την Ζενγκ η οποία κάλυψε όλο το γήπεδο βγάζοντας άμυνες και από λάθος της Ρωσίδας ήρθε και το 4-1.

Εκεί η Καλίνσκαγια πήρε ιατρικό τάιμ άουτ λόγω ενοχλήσεων και λίγο μετά βρέθηκε να σερβίρει για την παραμονή της στο ματς, στο 5-1. Δεν τα κατάφερε και η Ζενγκ για πρώτη φορά έφτασε στα ημιτελικά ενός grand slam.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα