Ο Τζόκοβιτς δύο νίκες μακριά από το... 11ο στη Μελβούρνη (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κραυγάζει
Ο Νόβακ Τζόκιοβιτς επικράτησε του Τέιλορ Φριτζ με 3-1 σετ και για 11η φορά θα παίξει στα ημιτελικά του Australian Open.

O Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει ακάθεκτος στη Μελβούρνη.

Απέναντι σε έναν φορμαρισμένο, αλλά και αρκετά νευρικό στα κρίσιμα games Τέιλορ Φριτζ, επικράτησε με 3-1 σετ (7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3) καια 11η φορά θα παίξει στα ημιτελικά, στην προσπάθειά του να κατακτήσει το... 11ο τρόπαιο στο Australian Open.

Ο Σέρβος δεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του, ωστόσο ο Φριτζ παρά την ισοφάρισε σε 1-1 σετ, έδειξε αρκετά αγχωμένος και έκανε εύκολα λάθη όταν... έκαιγε η μπάλα.

Ο Σέρβος είχε 20 άσους (16 ο Αμερικανός), 82% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς, 52 winners (63 ο Φριτζ) και 26 αβίαστα λάθη (39 ο αντίπαλός του).

Εντυπωσιακό στατιστικό πως είχε μόλις 4/21 break points (είχε αρχικά 0/15), έναντι 2/6 του Αμερικανού.

Το ματς

Αλύγιστοι στο σερβίς τους οι δύο παίκτες, με τον Φριτζ να επιβιώνει στο πρώτο game το οποίο κράτησε 16 λεπτά! Εξασφαλίζοντας πως δεν θα δεχτούν break σε όλη τη διάρκεια του σετ, οδηγήθηκαν στο tie break όπου ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 6-1 χάρη σε δύο mini break και το έκλεισε στο 7-3.

Στο δεύτερο ο Φριτζ έκανε το πρώτο break του ματς και προηγήθηκε 1-0, με την συνέχεια να είναι ανάλογη του πρώτου σετ. Ο Αμερικανός έσβησε break point στο επόμενο game και άλλα 4 (!) για κάνει το 5-3 και μετά με love game να πάρει το σετ με 6-4.

Ο Τζόκοβιτς μπήκε πιο αποφασιστικά στο τρίτο σετ και έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του, για να προηγηθεί με 3-0 νωρίς και κρατώντας το σερβίς του στη συνέχεια, έφτασε εύκολα στην κατάκτησή του με 6-2.

Ο Φριτζ γνώριζε πως έχει πλέον να ανέβει… βουνό. Στο 3-2 του Τζόκοβιτς, είδε τον Σέρβο να φτάνει σε διπλό break point, στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς και από δικό του λάθος, έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στο Νο1 του κόσμου. Παρ΄ όλα αυτά, έφτασε σε τριπλό break point αμέσως μετά και με την βοήθεια του φιλέ πήρε πίσω το break, μειώνοντας σε 4-3!

Ομως ότι έχτισε, το… γκρέμισε αμέσως μετά. Δεν πήρε πόντο στο σερβίς του και με διπλό λάθος έστειλε τον Τζόκοβιτς να σερβίρει για τη νίκη. Ο Σέρβος δεν έχασε την ευκαιρία και έκλεισε θέση για τα ημιτελικά όπου θα περιμένει είτε τον Σίνερ, είτε τον Ρούμπλεφ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα