Australian Open: Το πρόγραμμα της Τρίτης (23/1)

Δημήτρης Ντζάνης
djokovic_ao
Τα πρώτα εισιτήρια των ημιτελικών βγαίνουν στο Australian Open με Τζόκοβιτς, Σίνερ, Σαμπαλένκα και Γκοφ στο μενού της ημέρας.

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το Australian Open, με τα πρώτα ζευγάρια των ημιτελικών στο απλό ανδρών και γυναικών να αναδεικνύονται την Τρίτη (23/1). Και τα τέσσερα παιχνίδια θα γίνουν στη Rod Laver Arena και θα μεταδοθούν από το Eurosport 1.

Στο 8-0 ο Τζόκοβιτς επί του Φριτζ

Τα προημιτελικά των ανδρών θα ξεκινήσουν χρονικά με τον αγώνα του Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Τέιλορ Φριτζ (05:30), που προέρχεται από τη νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά.

Όμως ο Φριτζ δεν έχει γευτεί ποτέ τη χαρά της νίκης απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, στα οκτώ παιχνίδια που έχουν συναντηθεί μέχρι τώρα. Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν στα προημιτελικά του περσινού US Open, με τον Τζόκοβιτς να επικρατεί με 6-1, 6-4, 6-4.

Αντίθετα στα πέντε σετ κρίθηκε η μοναδική τους αναμέτρηση στο Australian Open, ήταν για τον 3ο γύρο, με τον Τζόκοβιτς να νικά με 7-6, 6-4, 3-6, 4-6, 6-2. Απέναντι στον κάτοχο του τίτλου ο Φριτζ διεκδικεί την πρώτη του παρουσία σε ημιτελικό Grand Slam.

Στο 4-2 ο Σίνερ επί του Ρούμπλεφ

Μετά τις 11:30 θα ακολουθήσει η μονομαχία ανάμεσα στον η Γιάνικ Σίνερ και τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Σίνερ κυνηγά τον 2ο ημιτελικό της καριέρας του σε Grand Slam, μετά τον περσινό στο Wimbledon. O Ρούμπλεφ θέλει να δώσει τέλος στο σερί των οκτώ συνολικά χαμένων προημιτελικών στα Grand Slam.

Η προϊστορία είναι υπέρ του Γιάνικ Σίνερ, έχοντας νικήσει στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια με τον Αντρέι Ρούμπλεφ.
Ο Ιταλός έχει επικρατήσει στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις μέσα στο 2023, με 6-2, 6-4 στο Masters του Μαϊάμι και 7-5, 7-5 στη Βιέννη.
Η τελευταία νίκη για τον Ρούμπλεφ ήταν στον 4ο γύρο του Roland Garros το 2022 με 1-6, 6-4, 2-0 καθώς ο Σίνερ αποσύρθηκε.

Με Γκοφ και Σαμπαλένκα να έχουν τον πρώτο λόγο

Το πρόγραμμα των προημιτελικών θα ανοίξει στις 04:00 με την 19χρονη Κόκο Γκοφ να έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην 21χρονη Μάρτα Κόστιουκ, που για πρώτη φορά παίζει προημιτελικό σε Grand Slam.

Η Γκοφ μετράει 11 διαδοχικές νίκες σε Grand Slam, παραμένει αήττητη μέσα στο 2024 και στο μοναδικό παιχνίδι της με την Κόσιουκ βγήκε νικήτρια με 2-1 στην Αδελαΐδα το 2022.

Στις 10:00 το πρωί η Αρίνα Σαμπαλένκα καλείται να περάσει το εμπόδιο της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, στον δρόμο υπεράσπισης του τίτλου της στη Μελβούρνη. Η Σαμπαλένκα μετρά τρεις σερί νίκες και πέντε στους έξι συνολικά αγώνες της με την Κρεϊτσίκοβα.

Το πρόγραμμα της Τρίτης (23/1)

04:00 Μάρτα Κόστιουκ - Κόκο Γκοφ
05:30 Νόβακ Τζόκοβιτς - Τέιλορ Φριτζ

10:00 Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα - Αρίνα Σαμπαλένκα
11:30 Γιάνικ Σίνερ - Αντρέι Ρούμπλεφ


 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα