Εύκολα ο Μεντβέντεφ τον Αλιασίμ, συνεχίζει στους «16» της Μελβούρνης

Κώστας Ευθυμιάδης
O Ντανίλ Μεντβέντεφ σφίγγει την γροθιά
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ επικράτησε με 3-0 σετ του Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ και θα παίξει στην φάση των «16» με τον Πορτογάλο Μπόργκες.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ συνεχίζει άλλη μία καλή πορεία στο Australian Open.

Μένοντας ψύχραιμος σε κάποια καλά διαστήματα του Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, κέρδισε χωρίς απώλειες σε σετ το παιχνίδι (6-3, 6-4, 6-3) και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης.

Στο πρώτο σετ και στο 1-1, σε ένα γκέιμ των 9 λεπτών, ο Μεντβέντεφ κατάφερε να κάνει το πρώτο break στο ματς. Εκ τότε δεν κινδύνεψε στα δικά του service games και στο υπέρ του 5-3, ο Αλιασίμ υπέπεσε σε διπλό λάθος, δίνοντας το σετ στον Ρώσο.

Στο δεύτερο σετ ο Καναδός ξεκίνησε με break, αλλά στο υπέρ του 3-2, ο Μεντβέντεφ ισορρόπησε το σετ, αφού έσπασε το σερβίς του για δεύτερη φορά στο ματς. Στο υπέρ του 5-4, είδε τον Αλιασίμ να κάνει δύο συνεχόμενα αβίαστα λάθη και κατέκτησε το σετ για το 2-0.

Στο τρίτο πήρε προβάδισμα με 3-1 χάρη σε break και 4-1 στο σερβίς του, για να κλείσει το σετ και το ματς στο 6-3. Είχε 8 άσους στο ματς και 23 winners, ενώ ο Αλιασίμ υπέπεσε σε 43 αβίαστα λάθη, έναντι 25 του Ρώσου.

Αντίπαλός του θα είναι ο Πορτογάλος Νούνο Μπόργκες, ο οποίος απέκλεισε με 3-1 σετ τον Ντιμιτρόφ (6-7, 6-4, 6-2, 7-6). Στο tie break του κρίσιμου 4ου σετ, ο Ντιμιτρόφ έφτασε σε set point στο σερβίς του (6-5), όμως έκανε το λάθος και ο Πορτογάλος πήρε 3 σερί πόντους, για να φτάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε προημιτελικό grand slam.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα