Παραμένει φαβορί ο Τζόκοβιτς στην Αυστραλία παρά το μπάχαλο

Newsroom
Παραμένει φαβορί ο Τζόκοβιτς στην Αυστραλία παρά το μπάχαλο
Όταν αποφασίσει να αποσυρθεί από το τένις, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα βρίσκεται στην κουβέντα για τον κορυφαίο τενίστα της ιστορίας.

Το ποιον θεωρεί ο καθένας ως όντως τον καλύτερο είναι ένα άλλο ζήτημα, αλλά το όνομα του Σέρβου θα είναι εκεί, αφού είναι ο κάτοχος των περισσότερων μεγάλων ρεκόρ. Κι όμως, όταν μιλάμε αυτήν την περίοδο για τον τεράστιο αυτόν αθλητή, το κάνουμε μάλλον για να σχολιάσουμε την ανακατωσούρα που προκλήθηκε γύρω του στο Αυστραλιανό Όπεν 2022. Ακόμα και έτσι πάντως, χωρίς να είναι ακόμα σίγουρο εάν θα καταφέρει να αγωνιστεί, παραμένει το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Το σίριαλ διαρκεί βδομάδες. Όλα ξεκίνησαν όταν το ίδιο το Αυστραλιανό Όπεν αρνήθηκε τη συμμετοχή στον Τζόκοβιτς, κάτοχο εννέα τίτλων στη Μελβούρνη, περισσότερο από κάθε άλλον τενίστα στην ιστορία. Ο «Νόλε» κατέθεσε έφεση και δικαιώθηκε, αφού κρίθηκε πως το πιστοποιητικό νόσησης είναι αρκετό.

Αφού ξεπεράστηκε αυτός ο σκόπελος, ήταν η σειρά του ίδιου του αυστραλιανού κράτους να του βάλει εμπόδιο. Με το που πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, η βίζα του ανακλήθηκε και οδηγήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μέχρι να αποφασιστεί (επίσης δικαστικά) τι μέλλει γενέσθαι. Νέα νίκη Τζόκοβιτς, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος να εισέλθει στη χώρα και να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν 2022.

Και εκεί που όλα έδειχναν να οδεύουν προς ένα φινάλε, έρχεται ο πατέρας του Σέρβου και διαδίδει πως ο γιος του συνελήφθη εκ νέου. Αποδείχθηκε γρήγορα πως αυτό δεν ήταν παρά ράδιο αρβύλα. Αλλά η τελευταία λέξη δεν ανήκε στον πατέρα Τζόκοβιτς. Αποδείχθηκε πως ο «Νόλε» είχε πει ψέματα στην αίτησή του για βίζα. Ανέφερε ρητά πως δεν έχει ταξιδέψει σε άλλα κράτη εντός των δύο τελευταίων βδομάδων πριν την άφιξή του στην Αυστραλία, όμως υπάρχουν αποδείξεις πως τα Χριστούγεννα δεν ήταν στο Μονακό, αλλά σε εκδήλωση στη Σερβία.

Και μέσα σε όλα, ο ίδιος βγαίνει και δηλώνει πως όταν νοσούσε (και γνώρισε πως ήταν θετικός) πήγε σε συνέντευξη Τύπου με δεκάδες παριστάμενους. Το χαρακτήρισε «ανθρώπινο λάθος» και ζήτησε να ξεχαστεί το ζήτημα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πάντως, δεν δείχνει να το ξεχνά. Ο Ελληνας τενίστας, που πρόσφατα εμβολιάστηκε, ανέφερε πως ο Σέρβος υπερπρωταθλητής είχε «θράσος που προσπάθησε να κοροϊδέψει τη διοργάνωση με αυτόν τον τρόπο».

Ακόμα φαβορί ο Τζόκοβιτς

Παρά τα όσα συνέβησαν, παρά το αβέβαιο της συμμετοχής του ή μη στο Αυστραλιανό Όπεν 2022, ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Σέρβος, που έχει 20 Γκραν Σλαμ καριέρας, όσα έχουν πάρει μόνο ο Φέντερερ και ο Ναδάλ, αλλά και περισσότερους συνολικούς τίτλους από κάθε άλλον, ακολουθείται στους πίνακες αποδόσεων από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Σάσα Ζβέρεφ. Αρκετά πιο πίσω συναντάμε τον Ράφα Ναδάλ (που πρόσφατα είχε τη δική του περιπέτεια με τον κορωνοϊό), αλλά και τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Στέφανος μπορεί να εμβολιάστηκε, όμως ακόμα δεν είναι καλά, μετά τον τραυματισμό του στον αγκώνα και η απόδοσή του είναι αναμενόμενα υψηλή.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα