Στην λίστα του Australian Open ο Τζόκοβιτς, εκτός λίστας η Σερένα Γουίλιαμς

Κώστας Ευθυμιάδης
Οι διοργανωτές του Australian Open ανακοίνωσαν τα entry list και σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ο Τζόκοβιτς, όχι όμως και η Σερένα Γουίλιαμς.

Μία έκπληξη επεφύλασσε η ανακοίνωση των entry lists για το Australian Open.

Οι διοργανωτές έδωσαν τη λίστα με τα ονόματα που δηλώθηκαν για την διοργάνωση, αλλά σε αυτά απουσιάζει αυτό της Σερένα Γουίλιαμς. Η Αμερικανίδα τενίστρια δήλωσε πως δεν είναι στην φυσική κατάσταση που επιθυμεί και γι’ αυτό δεν δηλώθηκε στο πρώτο grand slam της χρονιάς.

«Ακολουθώντας τις συμβουλές του ιατρικού μου τιμ, έχω αποφασίσει να αποσυρθώ από το φετινό Australian Open. Επειδή αυτό δεν είναι ποτέ μία εύκολη απόφαση για να πάρεις, δεν είμαι εκεί που θα ήθελα αγωνιστικά για να λάβω μέρος στη διοργάνωση. Η Μελβούρνη είναι μία από τις αγαπημένες μου πόλεις και ανυπομονώ να παίξω του χρόνου. Θα μου λείψουν οι φίλαθλοι αλλά είμαι ενθουσιασμένοι που θα επιστρέψω και θα αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο» ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Δεν τέθηκε θέμα εμβολιασμού όπως στην περίπτωση του Τζόκοβιτς, ο οποίος δηλώθηκε και περιμένει να δει αν θα γίνει δεκτό το αίτημα «ιατρικής εξαίρεσης» ώστε να αγωνιστεί στη Μελβούρνη κι ας μην έχει εμβολιαστεί.

Από τις λίστες, μόνο η Σερένα δεν έχει δηλωθεί από το Top50 στις γυναίκες, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Φέντερερ στους άνδρες. Αντίθετα, κανονικά έχει δηλωθεί ο Ναδάλ.