Μπάρτι – Κις 2-0: Επιβλητική εμφάνιση και τελικός για το Νο1 του κόσμου

Newsroom
Μπάρτι – Κις 2-0: Επιβλητική εμφάνιση και τελικός για το Νο1 του κόσμου
Μόλις 62 λεπτά χρειάστηκε η Ασλεϊ Μπάρτι για να σφραγίσει θέση στον τελικό του Australian Open.

Δεν φαίνεται να έχει αντίπαλο η Ασλεϊ Μπάρτι στο Australian Open.

To No1 του κόσμου από την Αυστραλία, προκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στον τελικό των γυναικών, επικρατώντας της Μάντισον Κις με 2-0 σετ (6-1, 6-3) σε μία ώρα και δύο λεπτά και το Σάββατο ετοιμάζεται να σηκώσει κούπα μπροστά στους συμπατριώτες της.

To Σάββατο θα γίνει η πρώτη τενίστρια από την χώρα μετά από 42 χρόνια που θα αγωνιστεί στον τελικό της Μελβούρνης. Το 1980 είχε χάσει στον τελικό η Γούεντι Τέρνμπουλ από την Τσέχα Χάνα Μαντλίνκοβα, ενώ η τελευταία που σήκωσε κούπα από την Αυστραλία, ήταν η Κρις Ο' Νιλ το 1978!

Η Μπάρτι έπαιξε καθηλωτικό τένις στο πρώτο σετ. Με εξαίρεση το γεγονός ότι δεν είχε καλό ποσοστό στο πρώτο σερβίς (κάτω από 50%) κατάφερε να κερδίσει όλους τους πόντους που έπαιξε στα δικά της service games εκτός από πέντε (15/20), έχοντας παράλληλα δύο άσους, 6 winners και μόνο 4 αβίαστα λάθη έναντι 14 της Κις, η οποία σέρβιρε εκπληκτικά (79%), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς κέρδιζε μόλις τους μισούς πόντους από αυτά τα σερβίς.

Στο δεύτερο δεν άλλαξε ιδιαίτερα η εικόνα του ματς. Η Μπάρτι κράτησε το σερβίς της χωρίς προβλήματα και έκανε το break στο 4-2, για να τελειώσει το ματς με 6-2 τελικά στο δεύτερο σετ.

Η Μπάρτι θα περιμένει να μάθει αν θα παίξει στον τελικό με την Κόλινς ή την Σβιόντεκ. Αυτός θα είναι ο τρίτος τελικός της σε grand slam, έχοντας ήδη 2/2. Κέρδισε το Roland Garros το 2019 και το Wimbledon το 2021. Φιλοδοξεί πλέον να πάρει το πρώτο της μέσα στην πατρίδα της.

Η Αυστραλή κάνει εκπληκτικό τουρνουά καθώς δεν έχει χάσει σετ, ενώ οι αντίπαλές της έχουν πάρει συνολικά μόλις 21 games από τα 93 που έχει παίξει στο τουρνουά.

 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα