Australian open: Κόλινς και Σβιόντεκ στα ημιτελικά

Newsroom
Australian open: Κόλινς και Σβιόντεκ στα ημιτελικά
Μία δεύτερη Αμερικανίδα, η Ντάνιελ Κόλινς και η Ιγκα Σβιόντεκ συνθέτουν το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών.

Το φετινό Australian Open για το αμερικανικό τένις είναι από τα καλύτερα grand slam των τελευταίων ετών.

Μπορεί να λείπει η Σερένα Γουίλιαμς, όμως δύο συμπατριώτες της έχουν φτάσει στα ημιτελικά, ενώ υπήρχε και η Πεγκούλα στα προημιτελικά που έπεσε πάνω στο Νο1 του ταμπλό και αποκλείστηκε.

Στα ημιτελικά εκτός της Μάντισον Κις, βρίσκεται πλέον και η Ντάνιελ Κόλινς. Το Νο27 στο ταμπλό και Νο30 στην παγκόσμια κατάταξη, σταμάτησε την ξέφρενη πορεία της Αλιζέ Κορνέ, κερδίζοντας με 2-0 σετ (7-5, 6-1) έπειτα από 1 ώρα και 28 λεπτά, για να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην καριέρα της.

Η Αμερικανίδα στο πρώτο σετ με προβάδισμα 6-5, κατάφερε να κάνει break στη Γαλλίδα που πήγε να κάνει ανατροπή. Η Κόλινς είχε κάνει break στο 3-1, προηγήθηκε 5-2, αλλά είδε την Κορνέ να της σπάει το σερβίς και να φτάνει στο 5-5. Μετά από 4 ευκαιρίες η Κόλινς έκανε το break και πήρε το πρώτο σετ, για να κυριαρχήσει απόλυτα απέναντι στην κουρασμένη και απογοητευμένη Κορνέ στο δεύτερο σετ.

Με Σβιόντεκ στα ημιτελικά

Αντίπαλος της Κόλινς στον αυριανό ημιτελικό θα είναι η Ιγκα Σβιόντεκ. Η νεαρή Πολωνή τα βρήκε σκούρα απέναντι στην 36χρονη Κάια Κανέπι, αλλά με ανατροπή πήρε την πρόκριση στον ημιτελικό (4-6, 7-6, 6-3) έπειτα από 3 ώρες και 2 λεπτά, κάτω από αφόρητη ζέστη.

Η Σβιόντεκ με πολλά διπλά λάθη στο σερβίς (12 συνολικά στο ματς που ήταν αρνητικό ρεκόρ καριέρας) βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ από break που δέχτηκε στο 3-4, αλλά στο δεύτερο πήρε προβάδισμα με 4-1.

Η Κανέπι της έσπασε το σερβίς και έφτασε στη συνέχεια στην ισοφάριση (4-4) για να οδηγηθεί το σετ στο tie break. Εκεί η Πολωνή άντεξε και το πήρε με 7-2, για να οδηγήσει την αναμέτρηση σε τρίτο σετ.

H Σβιόντεκ με την ψυχολογία ανεβασμένη ξεκίνησε με break το σετ και κράτησε το σερβίς της, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα. Ωστόσο η 36χρονη αντίπαλός της δεν εγκατέλειψε και έφτασε με break στο 2-2. Η Σβιόντεκ πήρε πάλι πίσω το break και μετά κράτησε το σερβίς της για το 4-2. Ακολούθησε και τρίτο break της Πολωνής για το 5-2 και σέρβιρε για να κλείσει το ματς και την πρόκριση. Η Κανέπι όμως έφτασε σε τριπλό break point και με διπλό λάθος της αντιπάλου της μείωσε 5-3.

Τελικά η Σβιόντεκ χρειάστηκε ένα ακόμη break, το τέταρτο στο σετ, για να φτάσει στην πρόκριση με τον πιο απίθανο πόντο στο ματς.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Οι ημιτελικοί στις γυναίκες θα γίνουν αύριο το πρωί. Στις 10:30 ώρα Ελλάδος θα αρχίσει η αναμέτρηση της Ασλεϊ Μπάρτι με την Μάντισον Κις και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο αγώνας της Κόλινς με την Σβιόντεκ.

Πριν από αυτά τα παιχνίδια, στο Rod Laver Arena θα γίνει ένας ημιτελικός στο διπλό γυναικών, ο ημιτελικός στο διπλό των ανδρών με τους Κοκκινάκη και Κύργιο να αντιμετωπίζουν τους Γκρανολέρ και Ζεμπάλος (Νο3), καθώς και ο τελικός για τενίστες σε αναπηρικό καροτσάκι (Αλκοτ- Σρούντερ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα