Θρίαμβος για Ζβέρεφ στη Ρώμη, μια εβδομάδα πριν από το Roland Garros

Θρίαμβος για Ζβέρεφ στη Ρώμη και 6ος ATP Masters τίτλος
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ νικώντας τον Νίκολας Τζάρι με 2-0 σετ κατέκτησε τον τίτλο στο Masters της Ρώμης, στην πιο σημαντική επιτυχία του μετά τον τραυματισμό του στο προ διετίας Roland Garros.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ μία εβδομάδα πριν από το Roland Garros έφθασε στη σημαντικότερη επιτυχία του μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στον ημιτελικό του γαλλικού Όπεν το 2022 απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ.

O 27χρονος Γερμανός νίκησε τον Χιλιανό, Νίκολας Τζάρι με 6-4, 7-5 κατακτώντας τον τίτλο στο Masters της Ρώμης. Ο Ζβέρεφ γίνεται πρωταθλητής στη Ρώμη για δεύτερη φορά, μετά το 2017, φθάνοντας στους έξι τίτλους καριέρας σε ATP Masters, στους 22 στο σύνολο και στους τρεις μέσα στο 2024.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα (20/5) ανεβαίνει στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Τζάρι με την πορεία του στη Ρώμη, κέρδισε επτά θέσεις και ανέβηκε στο Νο.17 για νέο ρεκόρ καριέρας.

Ο τελικός άρχισε με τρία love games, τα δύο από τον Ζβέρεφ (2-1), στο 8ο game o Τζάρι κινδύνευσε με break (15-40), όμως ισοφάρισε σε 4-4, όμως δεν το απέφυγε στο 10ο game, με τον Γερμανό να έχει ξανά διπλό break point και με αβίαστο λάθος από τον αντίπαλό του, κατέκτησε το σετ με 6-4.

Παρόμοια εκκίνηση στο 2ο σετ, με δύο love games (1-1), με τον Τζάρι να σβήνει ξανά διπλό break point για το 2-2 και με δυσκολία να ισοφαρίζει σε 3-3. Ο Ζβέρεφ με νέο love game προηγήθηκε 4-3 και μετά με 5-4, ο Τζάρι με δύο σερί διπλά λάθη έδωσε ισάριθμα championships point στο Ζβέρεφ (15-40), όμως με τέσσερις στη σειρά πόντους έμεινε στον τελικό (5-5). Ο Ζβέρεφ έφθασε στο 6-5 και στο 12ο game, με το 4ο συνολικά championships point έφθασε στο break, στο 7-5 και στην κατάκτηση του τίτλου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα