Τσιτσιπάς - Σαφιούλιν: Εύκολα στους «16» του Ακαπούλκο ο Στέφανος

Κώστας Ευθυμιάδης
Επαγγελματική νίκη από τον Στέφανο Τσιτσιπά επί του Ρομάν Σαφιούλιν (6-3, 6-4) παίζει με τον Ιταλό Κομπόλι στους «16» του Ακαπούλκο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επαιξε όσο... χρειαζόταν για να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στο Ακαπούλκο.

Απέναντι σε έναν κακό Ρομάν Σαφιούλιν, επικράτησε με 6-3, 6-4 (σε μία ώρα και 20 λεπτά) και έκλεισε εισιτήριο για την φάση των «16» όπου περιμένει ο Φάμπιο Κομπόλι.

Ο Στέφανος κυριάρχησε στο σερβίς, απέναντι σε έναν αντίπαλό που έκανε πολλά και εύκολα αβίαστα λάθη, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή του Ελληνα τενίστα.

Ο Τσιτσιπάς είχε 5 άσους στο ματς, 83% κερδισμένο πρώτο σερβίς παρά το μέτριο 53% περασμένο πρώτο σερβίς. Παράλληλα είχε 14 winners και περιορισμένο αριθμό λαθών, σε μία άρτια εμφάνιση.

Το ματς

Ο Στέφανος άρχισε εξαιρετικά στα δικά του service game, κερδίζοντας μάλιστα το δεύτερο με ένα άσο και τρεις χαμένες επιστροφές του Σαφιούλιν.

Προηγήθηκε με 2-1, που θα μπορούσε να είναι και 3-0 αν είχε εκμεταλλευτεί τα δύο break point που βρήκε νωρίτερα στο σερβίς του αντιπάλου του.

Αμέσως μετά ήρθε το πρώτο break του ματς για τον Στέφανο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη μία από τις δύο ευκαιρίες που είχε. Με προβάδισμα 4-2 σέρβιρε, είδε τον αντίπαλό του να φτάνει σε break point, αλλά απάντησε με το σερβίς του και έφτασε στο 5-2.

Ο Σαφιούλιν μείωσε, αλλά ο Τσιτσιπάς με άψογο service game, έφτασε στο 6-3 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Ο Ρώσος μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο και προηγήθηκε 2-1, έχοντας χάσει μόλις ένα πόντο στο σερβίς του.

Στο 2-2 ήρθε ένα κάκιστο game του Σαφιούλιν ωστόσο, ο οποίος έκανε συνεχόμενα αβίαστα λάθη και πρόσφερε στο… πιάτο το break στον Τσιτσιπά ο οποίος πήρε κεφάλι στο σκορ (3-2).

Ακολούθησε love game για το 4-2, με τον Ρώσο να μειώνει προσωρινά. Στο 5-3, ο Τσιτσιπάς έκλεισε το ματς στο σερβίς του


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα